[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
achizitie pesti  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
MAD
Unripe member

IP:

Hello,

dupa cum ziceam si pe pagina DESPRE NOI, http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17152.page vreau ca saptamana viitoare sa-mi cumpar niste pesti (doar vivipari).

Momentan nu imi permit sa-i cumpar pe toti odata, asa ca ii voi lua pe rand!
Cum pot depsita daca pestii sunt bolnavi sau au ceva paraziti (chiar daca sunt cumparati din magazine de specialitate).???
Nu as vrea ca odata ce am cativa pestisori, sa iau unul sau doi bolnavi care sa-i contamineze si pe restul si sa moara.
Cineva ma sfatuia sa-i tin o zi sau doua intr-un vas in care sa pun cateva picaturi de albastru de metil ca sa se dezinfecteze!
Este acest lucru chiar necesar?

Cum se pot face perechile? un mascul la 2 femele este suficient? in ideea in care sa nu fie prea multi masculi sau femele sa nu fie agesivi unii cu ceilalti.
As vrea pe cat se poate sa incerc sa creez cat de cat un echilibru!

Multumesc!
O zi buna!

This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2011 14:41:30

xr1140
Member
[Avatar]

IP:

Tinerea in carantina a oricarui peste nou adus acasa este o necesitate pe care putini incepatori o respecta. Inchipuie-ti ca un peste bolnav ( la care boala nu se manifesta vizibil ) adus acasa si aruncat direct in acvariul comunitar il poate pune pe butuci. Pana sa iti dai seama e prea tarziu si in loc sa ingrijesti un peste bolnav o sa ai un acvariu bolnav. Carantina iti da ocazia sa observi noua achizitie si sa oferi cateva zile eventualelor surprize timp sa se manifeste.

- fa rost de un acvariu mic de carantina in care sa si aclimatizezi pesti nou achizitionati;
- niciodata sa nu pui in acvariul mare apa in care ai adus noua achizitie (nici macar partial);
- parerile referitoare la perioada de carantina ar trebui sa fie de cel putin o saptamana (parerile sunt impartite, mergand pana la 2-3 saptamani);
- referitor la albastru de metil nu ma pot pronunta, las loc celor mai cunoscatori sa spuna ce si cum;

Referitor la perechi, vivipari sunt libertini cand vine vorba de amor, prefera un free for all . De preferau un numar mai mare de femele.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/10/2011 15:29:37

[WWW]
MAD
Unripe member

IP:

xr1140 wrote:Tinerea in carantina a oricarui peste nou adus acasa este o necesitate pe care putini incepatori o respecta. Inchipuie-ti ca un peste bolnav ( la care boala nu se manifesta vizibil ) adus acasa si aruncat direct in acvariul comunitar il poate pune pe butuci. Pana sa iti dai seama e prea tarziu si in loc sa ingrijesti un peste bolnav o sa ai un acvariu bolnav. Carantina iti da ocazia sa observi noua achizitie si sa oferi cateva zile eventualelor surprize timp sa se manifeste.

- fa rost de un acvariu mic de carantina in care sa si aclimatizezi pesti nou achizitionati;
- niciodata sa nu pui in acvariul mare apa in care ai adus noua achizitie (nici macar partial);
- parerile referitoare la perioada de carantina ar trebui sa fie de cel putin o saptamana (parerile sunt impartite, mergand pana la 2-3 saptamani);
- referitor la albastru de metil nu ma pot pronunta, las loc celor mai cunoscatori sa spuna ce si cum;

Referitor la perechi, vivipari sunt libertini cand vine vorba de amor, prefera un free for all . De preferau un numar mai mare de femele.

Mutlumesc pt sfaturi!

ti-am urmat sfatul.
am cumparat cativa pestisori si in tin intr-un acvariu mai mic de cateva zile.
Dar, acum a aparut o problema in acvariul mare.
Aveam 3 melci care intre timp au facut si o gramada de pui.
Nu stiu din ce motive, au murit toti.
Tin sa precizez ca toata instalatia a functionat non-stop si meclii primeau de mancare chiar si de 2 ori pe zi.
Nu stiu ce sa fac acum!!! Mi-e frica ca sa nu pateasca si pesii la fel odata ce-i mut in acvariul mare.
Care poate fi problema ce a dus la moarte melcilor?
Ce pot sa fac ca sa verific daca e in siguranta sa mut pestii?
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

fa teste apei, cel mai probabil este vorba de o intoxicatie cu amoniacul sau nitriti din cauza cantitatilor mari de mancare pe care le-ai pus in acvariu
[WWW]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Nu stiu exact ce ai tu acolo, probabil o problema cu chimia apei (acvariul nu este ciclat) dar fa schimburi mai dese de apa, cate 20% o data la 2-3 zile (apa de la robinet statuta 24 de ore). Da-le de mancare doar o data pe zi si putin.
Citeste articolele pt incepatori, mai ales ciclul azotului si conditiile de intretinere pt fiecare specie din acvariul tau.
Succes!

It is fear that gives men wings.

Forum Index » Vivipari
Go to: