In 2 Aprilie se fac 8 saptamani de la startul zeovit si 4 saptamani de la primul interval de schimb al pietrelor.
Al doilea interval se poate prelungi pana la 6-8 saptamani.
Asa ca am sa incerc sa merg inca 2 saptamani cu pietrele actuale sa vedem cum se comporta sistemul.
In perioada asta de dupa primul schimb,am avut diatome puternice de tot (la un moment dat am crezut ca sunt dino,asa de nasol aratau,zici ca ma c...m zilnic in acvariu

).Inca persista dar parca nu mai au aceeasi putere.
Cauza:membrana facuta praf de aditiile de Cl in apa de robinet de catre Regia Apa-Canal dupa lucrul la 2 magistrale(bineinteles fara macar sa anunte lucrul asta

),silicati peste 15ppm,etc.
Plm...acum cand se apropie concursul
Am incercat 3 combinatii pentru tratarea lor:
CS - administrat pur,dimineata,1 saptamana,in doza de 2ml/100L.(pentru neutralizarea eventualilor acizi)
Efect: 0 asupra diatomelor dar foarte bun in ceea ce priveste claritatea apei si cicatrizarea tesutului coralilor in zonele de unde au fost taiati.
CS+ZB - administrat dimineata,2 saptamani,in doza de 2ml/100L+3pic. ZB.
BM - 4 pic.,de 3 ori pe saptamana.(BM introdus pentru acumularile de mulm de pe pietre.)
Efect: o intensificare a diatomelor in prima saptamana, datorita nutrientilor eliberati prin dizolvarea mulm-ului(in special PO4 care a crescut putin,apoi a scazut si acum e stabil la 0,01) dar piatra s-a curatat.
Ca si observatie suplimentara:ciorapul de prefiltrare trebuie ori scos ori spalat zilnic pentru ca BM dizolva orice acumulari de mulm/detritus si la cat rahat acumuleaza ciorapul respectiv...
Momentan merg pe:
CS+ZB - administrat dimineata,doza de 2ml/100L+2 pic. ZB,din 2 in 2 zile.
BM - 3 pic., 1 data pe saptamana.
Efect: diatomele incep sa se retraga usor.
In plus: K-Balance - 2ml pe saptamana.
Imi scade potasiul cu 10ppm pe saptamana

.Se pare ca K-Balance-ul normal,nu cel Strong,este destul deocamdata pentru corectarea deficientei.
Cam atat in ceea ce priveste problemele.Coralii o duc bine in ciuda problemelor de mai sus,foarte buna extensie a polipilor inclusiv la
Acropora suhasonoi care este un coral timid in general.De cand am mutat-o sus a prins o culoare superba de parca osul ar fi fosforescent.Ideea cum ca ar trebui pozitionata jos,la exemplarul meu nu se aplica.Sta fix sub lampa de 240W.

,chiar daca e o
deep-water.