[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema bazin in curte  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Ma bucur sa va regasesc tot aici dupa o lunga perioada in care am lasat deoparte acvaristica.

Va contactez intr-o problema destul de urgenta a unui prieten de-al meu. Si-a construit un bazin in curte, cu dimensiuni aproximative 5 m x 8 m x 3 m in care tine diferite specii indigene (caras de balta, rosioara, regina). Bazinul are o constructie simpla, plasa de jur imprejur si apoi cimentuit. I-a adaugat de curand ceva trestie si papura intr-un cat pe marginea bazinului.

Acum vine urgenta, ii mor pestii. din cate am putut sa-mi dau seama e un parazit localizat la nivelul capului (gelationos, filiform, albicios) pestele se ridica la suprafata si agonizeaza un timp (cred ca se sufoca) si moare. La inceput a atacat numai pestii mici, apoi a scos si un caras mai mare de palma. Nu stiu ce alte detalii sa va dau legat de cum face aerarea apei, sau alte ghidusenii din mintea omului. stiu doar ca ii inteleg pasiunea si vreau sa-l ajut.

Puteti sa-mi recomandati un tratament ?

image
[Email]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in primul rand...bibanul soare a.k.a ``regina`` este un peste care face ravagii in ce priveste icre si puietul altor specii...
in problemele cu paraziti,cel mai indicat este sa aduci ori un veterinar ori un piscicultor ..
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Omul nu tine pestele in bazin pentru reproducere ci pentru "peste proaspat" .. cum spuneam, fiecare cu nebunia lui.. Inca astept o solutie de la voi incat veterinarul nu e o solutie.

image
[Email]
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

revin cu o fotografie sper eu lamuritoare. Parazitul afecteaza numai pestii mici.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/JnzaFWaRAFDMV1Omd6YdZKAWI8A0-ceFhI0PPK7k2S4?feat=directlink

image
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai cred ca aceea nu este singura problema a acelui peste. il vad si foarte slab, iar coada mi se pare atacata si ea. Poate de un fin rot.
In prima faza nu cred ca ar strica sa arunci un ochi aici. poate stii saitul, dar eu ti-l mai dau odata. Incearca sa recunosti cu exactitate boala, apoi sa cauti tratamentul ce sa poate face intr-un iaz. Ar fi utile cred si niscaiva teste, poate e vreun parametru (amoniac sau nitriti) sarit

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Ai dreptate, pestii slabesc atunci cand incepe sa li se imflameze mucoasa in jurul capului apoi ciuperca asta se dezvolta spre ochii pestelui.. O sa ii recomand tipului sa foloseasca JBL Furapond 2.

image
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: