[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator vreu sa scap de invazie melci paraziti!  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
dumitru.cristinel
Junior member

IP:

am 3 acvarii!
2 de 180 litrii si unul de 60 litri!
cel de 60 litrii este populat cu 3 carasi aurii, unul telescop si o zebra care nu a fost cuminte E singurul care nu am probleme!
in celelalte de 180 litrii au aparut o multime de melci paraziti cu toate ca am cumparat si au medii de filtrare foarte bune!
ajutati-ma sa scap de ei va rog!

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ii iei frumos si-i arunci
de preferinta, inainte de a pune icrele, ca sa nu repeti ciclul
pentru icrele de melci, sunt buni niste pesti mancatori de icre - cred ca si cu ancistrusi sau sanitari faci treaba buna, dar mai indicati ar fi bottia

daca zici ca ai acvarii de 180L de ce nu muti acolo carasii - care au nevoie de ceva mai mult spatiu

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
dumitru.cristinel
Junior member

IP:

Sa creasca mai mari carasii si pe urma ii mut!
Deocamdata intr-un acvariu de 180 l am 6 discusi leopard pe care ii vand cat de curand! Iar in celalalt de 180 am mai multe specii: scalari, zebre, labeo, gupy, xipho.....
Insa azi am dat comanda de melci asasini si cred ca o sa rezolv problema cu melcii paraziti!
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Treci si pe la rubrica ,despre noi

Ogar batrin dar.... cu miros fin
claw93
Member
[Avatar]

IP:

Melcii asasinu daca nu ai in jur de 10 15 nu o sa faca fata,ei mananc si la 4 5 zile un melc,la mine asa era si am renuntat la ei,io ii controlez prin ai scoate pe toti care sunt pe geam si este foarte ok asa,mai sunt cativa pe frunze dar sunt buni fac parte din biotop si mananca alge,resturi dupa substrat

This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2011 17:21:41

[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

generalizezi , fiecare situatie e diferita....eu am niste melci extrem de mici si era aproape imposibil sa ii scot pe toti avand in vedere ca se inmulteau extrem de repede si de mult dar cresteau greu in dimensiune ....la mine vad ca un singur asasin isi face treaba perfect, de doua saptamani de cand il am vad ca s-a stopat inmultirea si vad in ce in ce mai putini melci pe plante si geamuri.
dumitru.cristinel
Junior member

IP:

credeti ca 4 melci asasini in fiecare acvariu si-ar face treaba?
Ideea cu botia nu-mi surade, mi-e teama sa nu se dea la ceilalti pesti!
[Yahoo!]
claw93
Member
[Avatar]

IP:

cu botia cu siguranta vei rezolva problema in scurt timp,poti pune 4 melci asasini acum depinde ce invazie ai tu acolo...daca ai 20 30 sa zice ca e posibil dar daca ai 60 70 sigur nu fac fata
[Yahoo!]
dumitru.cristinel
Junior member

IP:

cred ca is mai multi de 50!
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

poti merge si cu asasini 5 buc chair daca ai multi maidanezi,isi vor face treaba,o sa papa ouale de pe plante,decor etcin prima faza si se vor ocupa si de ceilalti ,
mai scoti si tu cu minuta iar poti incerca cu frunzade salata,speli bine si lasi peste noapte acolo iar dimineata ce gasesti pe frunza aruci cu tot si repeti procedura de citeva ori

fostul user ozy
[WWW]
valere
Junior member

IP:

Salut,
Pot spune ca am avut si eu aceasta problema insa cred la un nivel foarte ridicat (acvariu 180 litri destul de puternic plantat)
Ajunsesem sa scot cu penseta circa 30 - 40 de melci pe zi seara cand ajungeam si a doua zi parca nu luasem nimic
Am incercat si cu melci asasini am pus cred ca vreo 6 insa nici un efect, deja obosisem sa mai incerc sa ii scot si mai scoteam asa la cateva zile cand erau prea multi (scoteam peste 50 la o tura)
Apoi am incercat cu botia (3 bucati) si crede-ma ca in mai putin de 3 luni mai vad ici si colo cate un melc ratacit.
E drept ca au crescu acum un pic acesti pesti insa au avut si hrana din belsug ...sute de melci si cred mii de oua
Incearca si variata asta
Succes
[Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

Salut, si eu m-am confruntat de multe ori cu problema asta. Inainte cand aveam acvariu cu pesti nu a fost nicio problema am cumparat o solutie pe baza de cupru (parca am citit pe ea ca era cu un oxid de cupru) si au murit TOTI, iar pestii nu au fost afectati. Mai de curand m-am confruntat cu aceeasi problema in acvariul cu creveti (crevetii sunt nevertebrate - dupa instructiunile produsului de exterminat melci erau in pericol si crevetii) si am actionat in urmatorul fel: am luat un recipient in care fusesera niste vitamine, l-am taiat, am pus in el mancare pentru creveti, dupa ceva vreme melcii se aduna sa manance - asa ca i-am eliminat mecanic ) (nu pe toti - isi au si ei locul in ecosistem). Eu iti sugerez sa nu ii extermini pe toti, sunt foarte utili in curatarea algelor de pe acvariu - eu de 2 ani nu am curatat niciodata sticla pe interior si este perfect curata - melcii astia negri / maronii ii fac pe pomaceea sa para niste amatori!

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
gabitu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut !
Cu acest tip de peste scapi cat ai clipi de melci tai macropodus operculari

fericire intrun cub de apa
[Email]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: