Fain GSP-ul tau. Felicitari
Sa nu bagi arici.
Am incercat si eu sa fac acelasi lucru, dar nu am reusit.
Ariciul mi-a cules in spini bucatelele mici, asa ca m-am lasat pagubas.
Mai pe seara, cu anemona si actinia si floricelele de la tine.
Pestii nu-i mai cumpar (trebuia sa-i iau sambata) ca am o problema. Poate peste o luna, doua
A fost pe la mine nenea Dragos, mi-a mai dat ceva sfaturi cu care sa remediez stangaciile pe care le-am facut si a adus si PAR-metrul.
In sfarsit, o veste buna. Chinezaria mea de lampa face ce trebuie sa faca, chiar prea bine. Trebuie sa mai umblu la setari si s-o las mai moale (la lumina actuala pot creste linistit acropore).
Am facut si o tampenie azi, am primit de la mos Peti Seachem Phosguard, l-am inmuiat cu apa de osmoza, l-am clatit si apoi m-am descurcat: l-am pus in reactor. Bineintelesc ca in 5 minute apa era alba.
Plm, acum trebuie sa fac rost de un ciorapel pentru phosguard
Folosesc de 2-3 ani dar sincer mi sa propus sa il regenerez Nu am incercat si am apa dulce Intradevar este mult mai solid decat altele.Eu am fost multumit de phos guard.
dan.pavelescu wrote: Am inteles ca nu se macina si se poate regenera.
Vezi ca incurci "capra cu varza"... Purigen se poate regenera, nu Phosguard. S-a mai povestit pe tema asta, cand altcineva a facut aceeasi incurcatura, acum ceva vreme. Asta l-ai folosit si la revedere...
Eu la acvariul meu folosesc Phosguard si Rowa bagate in saculeti (de-aia de la JBL) si in reactor Bubble Magus, impreuna cu carbunele. De jos in sus, in reactor, e Rowa, carbunele (ca asta mai opreste din roseata de la ROWA daca o apuca) si Phosguardul.
Mediile antiphos le schimb cam la o luna (de fapt la fiecare 2 saptamani schimb cate unul dintre ele), iar carbunele la 2 saptamani (cand schimb cate un mediu antiphos, il schimb si pe asta).
Ca si cantitate, carbune pun cam 100 ml, iar Phosguard putin peste 100, la cei vreo 350 litri de apa ce-i am eu.
rowaphos absoarbe fosfatul in timp....destul de lent
phosguardul absoarbe mult mai repede fosfatul din apa.
eu nu folosesc decat phosguard de la seachem. mi se pare cel mai bun si eficient.
rowa este bun dar prea mizerabil si greu de lucrat cu el + tulbura apa oricat l-as clati + e scum si capacitatea de absorbtie nu e chiar mare.
Q: Is PhosGuard regenerable?
A: Although some manufacturer’s claim that their aluminum oxide based phosphate removing products can be regenerated by intense heat, this is, unfortunately, not the case. That claim is based on a naive interpretation of the information provided by manufacturers of bulk aluminum oxide. Aluminum oxide is more commonly used in gas purification to remove volatile organics and moisture; heating the material after such use will release the non-covalently adsorbed compounds. However, heat cannot result in phosphate release from aluminum oxide due to a difference in the nature by which phosphates are bound to aluminum oxide versus adsorbed gases.