[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
identificare 4 specii plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am 4 plante la care nu le cunosc denumirea si as vrea daca se poate sa ma ajutati:

planta 1
image

planta 2
image

planta 3 plutitoare primita cred cu niste plante
image

planta 4 care se inmulteste foarte foarte tare si am tot tuns si replantat dar vad ca creste repede si in inaltime. Cum ar trebui sa o tund?
image
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Planta1 = Cryptocoryne Weditii Green

Planta 2 = Cryptocoryne ( nu pot sa-mi dau seama din poza )

Planta 3 = Duckweed - Lemna minor

Planta 4 = Hemianthus micranthemoides

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

seamana cu cryptocoryne pontederiifolia, adica daca zici ca e cryptocoryne, am cautat pe net si parca cu asta seamana cel mai bine. Are frunzele mai late si ovale. Am pus-o prea sub buturuga si nu pot sa ii fac o poza decenta.

Mii de multumiri!
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Lemna minor, cea plutitoare te-as sfatui sa scapi de ea, sau sa scoti periodic din ea. Iti va umple toata suprafata, si va umbri celelalte plante.

.
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am avut initial cateva si nu mi se pare ca s-a inmultit chiar excesiv. Oricum si eu eram hotarata sa arunc din ea cand se va inmulti prea mult. Dar care e rolul plantelor de suprafata, exceptand cazul in care alevinii se adapostesc in ele....adica intr-un bazin in care nu e cazul de alevini, are rost sa existe plante de suprafata?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Planta 3 = Duckweed - Lemna minor

Sau pe romaneste lintitza. Asa cum ii spune si numele, iarba ratei; aceasta pasare o adora
Asculta-l si pe djphazer, are dreptate. Noi o consideram invaziva, iar o singura planta iti poate acoperi prin inmultire intreaga suprafata a acvariului in doar cateva zile. Bine, depinde mult de caracteristicile acvariului

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Se pare ca nu ii plac f tare conditiile din acvariu ca nu s-a inmultit f tare de cand o am. Totusi o sa tin cont de sfaturile voastre, asa cum am facut mereu si o sa o pescuiesc diseara si o arunc.

legat de hemianthus, nu stiu cum sa il fac sa arate bine. Presupun ca trebuie tuns nu? Am citit ca poate ajunge si la 15 cm daca e lasat. Cred ca e singura planta din acvariul meu care creste intr-o disperare. O parte din ea o sa pun si in nano si l-as lasa sa creasca in inaltime, cred ca va arata bine. Deci sfaturi ceva?
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

O singura obiectie, ai putina carenta de fier si macro in special nitrati. Vezi cum le rezolvi.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Hemianthus Micranthemoides nu este o planta de gazon, ea se dezvolta pe inaltime. Daca o lasi sa se mai inalte si o tunzi repetat, poti forma niste tufe foarte frumoase si poti sa-i dai o forma rotunda.
Nu este pretentionasa, dar totusi are nevoie de lumina si un minim de nutrienti. Daca spui ca se dezvolta bine, atunci inseamna ca totul e ok (macar pe moment).

Aici poti gasi detalii despre mai multe plante, inclusiv ceva poze. Din pacate, Pentru Micranthemoides nu sunt destule poze...

Ca sa-ti faci o idee, uite aici. Tufa din extrema dreapta, cea tunsa putin la rotund. Aici a fost proaspat tunsa... dar se face si mai frumoasa de atat. Totul e sa insisti.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:O singura obiectie, ai putina carenta de fier si macro in special nitrati. Vezi cum le rezolvi.

tocmai mi-ai vb in limba chineza. Mi-e tare greu sa inteleg fertilizarea si cum se imparte: micro, macro....din astea. Am facut chestiile de bun simt pt un incepator (zic eu...) adica am pus substrat fertilizant si folosesc 2 alte tipuri de fertilizare, adica ceva care-mi scapa ca si denumire acum si pe care il dozez o data pe sapt. si easy carbo. Ma gandeam sa incerc si cu fertilizare tip pastilute puse la radacini dar inca nu stiu sigur pt ce foloseste si daca fac bine sau rau....
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

la macronutrienti te referi la PPS pro? am mai citit eu pe ici pe colo dar tot nu am inteles suficient...of, candva o sa imi iau niste teste si cu rezultatele in dinti o sa va rog sa fiti mai specifici.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Macronutrienti : carbon, oxigen, hidrogen, azot, fosfor, potasiu, calciu, sulf si magneziu.
Micronutrienti : cupru, bor, mangan, molibden, zinc, fier, nichel si clor.

Metode complete de fertilizare => aici.
Alte detalii aici.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2011 19:52:24

Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc mult de tot o sa lecturez cu maxima atentie!

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: