Author |
Message |
florin27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 10:50:16
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
florin27
Member
IP:
|
Salutare,
Am fost ieri sa-mi cumpar niste Ancistrusi si vanzatorul m-a sfatuit sa nu-mi iau daca am Echinodorisi ca o sa le perforeze frunzele. Mie parca nu-mi prea vine a crede, e adevarat? A avut cineva Ancistrusi si echinodorusi?
Daca ancistrusi nu pot sa-mi iau, ce alti mancatori de alge sunt recomandati care sa nu atenteze la: Echinodorus rose, E. Major, E. Tiger, E. Cordifolius, Ludfigia, Anubias nana, E. asemanator cu bleheri dar mai pitic?
Florin
|
"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE) |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 11:10:15
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
florin27 wrote:
Am fost ieri sa-mi cumpar niste Ancistrusi si vanzatorul m-a sfatuit sa nu-mi iau daca am Echinodorisi ca o sa le perforeze frunzele. Mie parca nu-mi prea vine a crede, e adevarat? A avut cineva Ancistrusi si echinodorusi?
Bine ca nu ti-a sugerat sa-ti iei si plante de plastic, ca sa fi mai sigur...
florin27 wrote: ...ce alti mancatori de alge sunt recomandati ...
Daca nu ai incredere in ancistrusi, poate te ajuta asta - Studiul comparativ al unor consumatori de alge
|
|
 |
MihaiCalin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 11:29:46
|
MihaiCalin
Membru de baza
IP:
|
Sincer sa fiu am avut ancistrusi impreuna cu un Echinodorus Cordifolius da nu tin minte sa-mi fi facut probleme.
Intrebare...de unde ai luat Echi. Rose?  adik se gaseste in Bucuresti?
|
|
 |
Romi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 11:54:25
|
Romi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/841281130442d235680049.jpg)
IP:
|
florin27 wrote:Salutare,
Florin
Crede-ma ca am o hoarda de ancistrusi in acvariu (mari, mici, de toate marimile  ) si niciodata nu am avut probleme cu plantele din cauza lor. Asta cu perforatu' frunzelor de Echinodorus n-o mai auzisem pana acum, da' ce nu fac unii ca sa se dea cunoscatori -> icoolt  
Eu am E. tenellus, E. schlueteri 'Leopard' si E. quadricostatus 'magdalenensis'. Daca ar fi asa cum spune vanzatoru' asta ar trebui sa nu le mai am la ce misuna pe la mine prin acvariu  . Asa ca poti sa-ti iei linistit, doar sa nu-i iei de la vanzatoru' ala, cine stie, poate ai lui sunt dotati cu pikamere si au prostu' obicei sa dea gauri pe unde nu trebuie. Mai stiu io pe unii  .
|
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 12:05:18
|
Magda
Senior member
IP:
|
Este o exceptie.  Probata si pe pielea mea. Althernatera lilacina.
Unii ancistrusi au obiceiul prost sa-i roda frunzele. Unii spun, pentru ca eu am avut la inceput un ancistrus care nici nu se atingea de planta. Cand mi-a murit si am luat altii (2) Althernatera mea nu a mai rezistat.
Dar cu echinodorusii nu au nici o treaba
|
|
 |
florin27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 15:14:19
|
florin27
Member
IP:
|
Multumesc pentru raspunsuri, tabelul cu mancatorii e super OK, daca ar mai fi avut si o coloana cu magazinele din Bucuresti de unde se pot cumpara era perfect. Din pacate nu sunt multe optiuni :-(
E. rose - nu sunt sigur ca rose, dar asta mi-a inspirat. Mergi la Animax, la Orhideea la Animax. E unul in ghiveci, si mai sunt doua fire prinse cu plumb.
De althernatera stiam si eu.
Cred ca pana la urma o sa ma risc si o sa iau vreo trei, daca am probleme vi pases voua, astora ca va-ti impacat bine cu ei. :-)
|
"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE) |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/10/2005 15:08:54
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
As mai adauga la exceptii si Sagittaria pusilla. Cand sunt hamesiti o rad. Mai "cojesc" uneori si stratul superficial de pe frunzele de Nymphea lotus zenckeri si lasa urme / striatii de la ros pe frunze de Ludwigia repens, urme care cu tiimpul apar ca linii negre, inestetice, usor vizibile. Daca sunt mici si au si ce manca nu sunt probleme majore cu ancistrusii, iar pentru Echinodorusi nu am vazut nimic rau.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
Bundy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2005 11:01:00
|
Bundy
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5e96ed93db7118a5e243.jpg)
IP:
|
Acum 3 saptamani am dat o pereche de ancistrusi pe motiv ca-mi mancau Ech. Ozelot. Isi dezvoltasera niste gusturi foarte rafinate: mancau numai frunzele proaspete. Le perforau in asemenea hal incat ramaneau numai nervurile. Mentionez ca primeau in mod regulat hrana speciala, morcov, castravete si zgarci de la piept de pasare fiert. Si mie mi s-a parut o aberatie, mai ales n-am mai auzit pana acum la nimeni. Mai am in acvariu si Cordifolius, Kleine Baer, Horizontalis si Rubin si nu s-au atins de ei.
Si acum imi pare rau dupa ei, da' asta e! Mi-am luat altii mici.
Personal cred ca astia ai mei au fost o exceptie, si ca ancistrusii nu mananca plante (cu mici exceptii) daca sunt bine hraniti.
|
NO MA'AM |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2005 11:35:26
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
florin27 wrote:
Mie parca nu-mi prea vine a crede, e adevarat? A avut cineva Ancistrusi si echinodorusi?
...da, rar se mai intampla si asta doar la exemplarele adulte. icoolt  
au ba eu am patit in peste 15 ani de ancistrusi, de 2 ori, cu doi nesimtiti de masculi.
Totusi nu-i un motiv sa nu cresti ancistrusi iar daca vine unu`si iti spune ca in 24 de ore nu iti mai ramane decat cotoru`din planta, astea sunt baliverne  .
florin27 wrote:Multumesc pentru raspunsuri, tabelul cu mancatorii e super OK, daca ar mai fi avut si o coloana cu magazinele din Bucuresti de unde se pot cumpara era perfect
...deduc totusi ca esti mai mult interesat de ceva eficient in combaterea algelorsi nu musai de ancistrusi. Exista si alte variante enuntate chiar si in tabelul de care ti-a pomenit dolly... unii s-au gasit altii se vor gasii in magazinele bucurestene pe viitor.
Chestia cu "coloana" o iau ca pe o gluma....caci nici Fat-frumos nu iti poate garanta ce o sa se gaseasca si unde o sa se gaseasca in magazinele din Bucuresti...apoi cine crezi ca sta sa iti up-dateze saptamanal situatia "mancatorilor de alge"???
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
|