CreatoR wrote:Vorbim peste cateva luni Mai intai sa vina lampa si nevertebratele (clean up crew) si abia apoi pestisorii. Baby steps, baby steps
Foarte frumos acvariul, felicitari!
Daca il faci fish only, de ce ai pus asa multi bolovani? Nu ai gasit vreo solutie sa construiesti 3-4 coloane sau sa gasesti niste piatra gen "tub" cum am mai vazut pe forum.
Daca isi cumpara cateva colonii de zoa, gsp si mushrooms si le raspandeste prin piatra, cu lumina adecvata, intr-un an doi are piatra acoperita cu ele, fara sa faca nimic decat sa mentina suficienti nutrienti si sa nu lase algele sa se indeseasca. Pui si niste fragi de gorgonieni fotosintetici si o BTA si ai reef in toata regula.
Eu nu as pune nici un coral pana cand nu scapi de green hair algae.
Am pus asa ca sa ajunga ceva curenti si in spatele acvariului. Oricum nu au asa putere incat sa ridice nisipul. Sincer nici nu cred ca ating curentii nisipul (iese cam 3000l/h prin acele tevi de retur)
Eu am pus pompele de valuri in fata si bat spre pietre. Nu stiu daca am facut bine sau rau dar am incercat sa ma asigur ca exista circulatie in tot bazinul meu. sa fie cat mai putine puncte moarte
Neavand de gand sa puna corali, il doare la bascheti daca pompele ridica nisipul... ideea este sa aiba circulatie la nivelul de jos si sa nu lase depunerile sa se stranga pe sub pietroaie.
Am nisip de 1-2mm si nu se ridica, iar pompele sunt asa de puternice ca mai impinge nisipul si face dune dar nu il ridica in acvariu. Chiar am dat mai incet pompele ca stiu ca coralii au nevoie de curenti puternici si nu pestii care deocamdata nu sunt in acvariu
Acum o saptamana am fost la mare si m-am intors cu vreo 30 de hermiti rosi, galbeni si albi (da exista si albi ) 2 melci turbo si o stea de nisip. Pana acum 0 decedati. Am aruncat dupa cateva zile si o bucatica de peste ca mi s-a facut mila de ei ca sincer e cam steril acvariul meu. Steaua de nisip nu stiu unde este. Nu s-a urcat nici pe geam de foame, nici nu am gasit-o moarta pur si simplu e disparuta.
Saptamana viitoare ma gandesc sa sparg gheata si sa bag prima pereche de ocellarasi in bazin si sa vad cum merg lucrurile. Asa ca vreau sa incepem discutia si mai bine zis ce pesti putem baga in acest bazin de 880L. ( P.S. ma gandesc serios la un dwarf Lion fish).
As vrea sa bag ceva angelfish, tangi, triggerfishi poate un puffer. Dar stiu ca atunci nu o sa pot baga shrimpi De asta as dori sfaturile voastre ca sa imi fac o lista de pesti frumosi si compatibili.
P.S. frumoase poze
This message was edited 1 time. Last update was at 30/05/2016 21:54:56
Creveti nu vei putea tine, dar sunt lobsteri si langustine care arata bine si sunt utili.
Blue spiny lobster:
Din asta am avut, am o poza cu ale lui carapace in ordine crescatoare. Se face mare dar in timp ...
Ar mai fi purple lobster
Si din asta am avut, dar l-am vazut rar ...
This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2016 07:24:19
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).