- Asa cum a zis si Dragos, saraciile alea se invart cam tare... iar alea de pe margini, nu se invart deloc.
- Miscarea lor, teluric vorbind , tre' sa fie oarecum in genul miscarii pe care o faci atunci cand invarti mamaliga in ceaun (ca sa nu se "prinda").
Oricum, e clar ca functioneaza, deci nu tre' sa-ti faci probleme (daca nu esti un perfectionist)... incearca sa gatuiesti pompa oleaca, sa vezi ce se intampla cu miscarea peletelor.
cred ca am identificat greseala.....este in spirala de la baza....
nu trebuiau date acele gauri de pe mijloc deoarece apa loveste si trece pe mijloc si ignora restul spiralelor
o sa mai fac o sita doar cu spiralele fara gaurile de pe mijloc in forma de cerc.
image hosting websites
Ar mai fi 2 chestiuni de reglat:
- gaurile nu au aceeasi dimensiune si au pe interior diferite elemente care "agata" jetul de apa.
- degeaba dai gaurile sub forma de spirala daca gaura are un unghi de incidenta cu discul de 90 grade, trebuie date cu o inclinatie de 60-70 grade. ca sa si turbioneze.
gaurile au aceeasi simensiune....au ramas picaturi de apa prinse pe ele de aceea da senzatia ca unele sunt mai inguste....
in ceea ce priveste unghiul nu stiu daca pot face ceva ;)) o sa vad
Corect, este exact ceea ce trebuie dar pentru moment, o sa ai nevoie de o pompa mai puternica dupa ce se umecteaza biopeletele si se bacterizeaza, devin mult mai grele iar forta de balbotare trebuie sa fie mult mai mare..
Da, acum se invartesc cum trebuie, asa cum zice si Shubi trebuie sa vezi cum se vor invarti cand se colonizeaza
cu bacterii. Pentru a se desprinde mulmul de pe biopeleti trebuie sa pastrezi acelasi nivel de miscare ca si acum.
evident ca voi cumpara un eheim de 1000l/ora
pompa actuala are doar 520l/ora
in alta ordine de idei voi cum preferati sa le faceti aditiile de start de bacterii?
opriti reactorul 30 min si puneti bacterii peste reactor ?
si daca da ce fel de bacterii ?
am inteles ca nu e obligatoriu dar ajuta sa le activezi mai repede
am dat drumul reactorului de cateva zile si am facut cyano frumos asa....desi am pus f putine biopelete
inainte dozam nopox cand aveam cyano si disparea in cateva zile....din primele 2-3 zile chiar...
acum din cate am inteles nu trebuie dozat nopox mai ales in perioada de inseminare a biopeletelor ca le intarzie procesul de colonizare pentru ca las bacteriile sa moara de foame cu nopox....
Reactorul tau are un mare minus, nu poate fi directionata iesire apei direct catre gura de alimentare a skimmerului si asta-i principala sursa de alimentare a cyano.
am skimmerul Tunze 9006 care are alimentare peste tot ...deci chiar daca avea reactorul outlet (pot sa-i pun capac cu furtun) nu ma ajuta....
totusi nu ar trebui sa fie problema pt ca reactorul e inainte de skimmer intr-o camera izolata de restul circuitului.
eu faceam cyano si inainte de biopelete doar ca o tineam sub control cu ajutorul nopox-ului...
oricum bazinul e departe de a fi stabilizat din cauza upgrade-ului de la 200 la 300 am dat peste cap tot...plus ca am spalat cu jet in vreo 30 maini cu apa rece de la robinet nisipul si tot mai iesea mizerie din el )
colac peste pupaza bate si lumina in el in timpul zilei....
This message was edited 2 times. Last update was at 15/03/2015 11:48:36
am observat ceva stupid in bazin la mine...
de fiecare data cand adaug o montipora noua, pierde cateva zone relativ mici de tesut....
dupa 2-3 saptamani de la pierdere incepe sa se coloreze si sa creasca si sa isi revina aproape total si in zona tesutului pierdut....
Nu sunt cumva zonele in care il atingi la manipulare?
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
o sa adaug in afara de reef foundation abc+ (adica mixul de ridicare al Ca,Kh mg etc etc) si bicarbonat de sodiu dizolvat in apa d osmoza....pt a duce kh-ul undeva la 7.3-7.5
am bagat 3 anthiasi...toti sunt portocalii cu mov, 2 din ei se bat....
sunt un pic in ceata legat de antiasii astia.....nu ar trebui sa fie hermafroditi si sa isi schimbe sexul in functie de necesitati ?
ultimile aditii: coco worm, tridacna clam, anthiasi,
screen cap