[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sarbatori Fericite  XML
Forum Index » Discutii generale
Author Message
US_Marine
Junior member
[Avatar]

Joined: 22/11/2010 23:13:21
Messages: 88
Location: Athens - Greece
IP:
Offline

Buna Ziua Domnilor ,


am inceput si eu sa-mi " construiesc " un aquarium marine . Am un aquarium de 220 l . Doua filtre externe : unul JBLe900 si un EHEIM 2224 Professional . Am un Red Sea Skimmer Berlin Airlift 90 ( cel mai ieftin din magazin ) , un termostat JBL ProTemp e200 ( c-am mare pt aquarium meu cred ) . Lampi am : Marine Blue 24 W ( 55 cm ) - Alba Normal - JBL .


Domnilor , am o scumpete de fetita de 5 ani . O cheama Ariadni . Sint casatorit cu o persoana de sex feminin ( Athinodora ) de origine Elena ( Greece ) . Eu sint Achilles Jonson - roman dupa mama ( care este de origine Elena - parinii ei au venit in Romania dupa '44 si au locuit in Constanta ) si tatal meu este de origine American ( Texas - Dallas ) . Eu m-am nascut in US si locuiesc in US . Acum sint trasferat in Greece la o baza US Marine Corps in insula Creta . Locuiesc in Creta ( Chania ) cu sotia mea si fica mea .


http://img145.imageshack.us/i/imgp2526.jpg/


http://img24.imageshack.us/i/marineaquarium.jpg/



http://img827.imageshack.us/i/marineaquarium1.jpg/



Ariadni ( fetita mea ) isi dorea foarte mult un Clown Fish . Asa ca m-am hotarit ca pin a de ziua ei sa aiba un Clown Fish . Dar nu am avut timp . Am avut de mers in US pt ca misiunea Operation Iraqi Freedom sa terminat si eram convocat la US Marine Corps Quantico , Virginia . Dupa ce m-am intors din US , am inceput cu aquarium . M-au ajutat foarte mult si Domnii Yonutzzz_92 si Ozi ( acvariu.ro Users ) . Sincer , sint foarte draguti si tin sa le multumesc foarte mult .

Si am inceput cu aquarium :

1. Prima zi am dizolvat sarea " Salt - Dupla Marin " .

2. A doua zi am adaugat nisipul Viu .

3. A treia zi am adaugat piatra vie si spre seara am adus pestii ( 3 Clown Fish , un peste albastru cu coada galbena " http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+28+134&pcatid=134 " si unul alb cu dungi negre " http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+28+104&pcatid=104 " ....Am mai avut unul negru cu doua puncte albe . la-am dus inapoi la aquarium deoarece era destul de agresiv cu toti pestii .


Inainte sa bag pestii in aquarium , cei de la Pet City mi-au masurat salinitatea si testat apa . Totul a iesit OK . Si PH , NH3 / NH4 . Doar salinitatea mi-a iesit undeva intre 1. 022 si 1. 023 .

Domnilor , nu am cine stie ce aquarium si nu stiu ce chestii extraordinare de mainarii scumpe ( tot ce am este cel mai ieftin de pe piata GREECE ) . Pt moment vreau doar pesti in aquarium . Si nu vreau ceva super dificil . Simplu . Mai tirziu am sa vad . Nu am nici experienta si sincer nu am incredere in nimeni care vinde . Mama mea mi-a zis sa intru pe un site de specialitate romanesc . Mi-a zis ca daca vrei sa gasesti specialisti , cauta in Romania . Sa zicem ca stiu sa scriu si sa citesc asa ca am intrat la voi . L-am gasit pe domnul Younutzzz_92 si Domnul Ozi . Sint super faini , dar mi-as dori sa am mai mult ajutor . Sincer va rog sa ma ajutati . Sint convins ca oamenii din Romania sint oameni de calitate si cu bun simt .

Acum au trecut 4 zile si nu mi-a murit nici un peste ( Dear Lord !!!!! ) Dar sa stiti ca am emotii mari . Sotia mea a indentificat in aquarium doi crabi de mare . Mici . Se camufleaza de minune . Eu nu i-am observat . Cred ca mi ia dat de la Pet City cu tot cu piatra vie . Nici nu stiu ca ssa fac . Ce sa la dau de mincare ???


Referitor la teste . Am mai facut eu niste teste la apa ( cu Sera PH si Sera NH3 / NH4 ) Si mi-a iesit PH OK si NH3/NH4 de 0.5 mg/l . M-am speriat ingrozitor . Pet-ul era inchis cu sarbatorile si pina la urma un amic de-al sotiei mele mi-a dat Tetra Marine Safe Start ( bacterii marine ) si mi-a zis sa pun doar 30 ml la 220 l apa . Asa am si facut . Mi-a zis sa nu-i hranesc doua zile . Astazi i-a hranit din now . Aveam un fel de granule " Sera Marine Granules " si mia dat niste foisoare de la Tetra ( Marine Flakes ) . Nu arunc cu mincare . O i-au incet . Am si niste vitamine . Pun doua picaturi in citeva foite intr-o ligurita . Si-i hranesc incet .


Acum nu am facut test la apa . Am sa merg din now la magazin miine sa vad ce-mi zic .


Domnilor , am emotii mari . Adica , ce sa zic ..Sincer , Ariadni ar fi descumpanita , daca mi-ar muri pestii . Si mie-mi plac enorm . M-am atasat de ei . E primul lucru la care ma uit cind intru incasa . Sotia mea a devent chiar geloasa . Se tine de glume .


Domnilor , va rog din suflet , daca aveti timp si vreti sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi utile . Astept cu sufletul la gura . Am m-ai postat un topic ..Mi-au raspuns , atit Domnul Ozi . cit si Domnul Younutzzz_92 . Sint super faini . Si de un real ajutor . Dar sincer vreau mai multe pareri . Va rog sa ma ajutati .



1. ce sa fac in cazul in care PH nu este OK ???

2. ce sa fac in cazul in care NH3/NH4 nu este OK ???


3 .de ce fel de teste am nevoie doar pt unh aquarium " fish only ) ???


4. cu ce fel de pesti sa-mi populez aquarium ( este un aquarium de 220 l . Nu este mare ) Am atasat ceva photo . Nu sint de bune calitate . Am sa incerc din now .

5. Ce pesti nu sint foarte pretentiosi ???



Va rog din suflet Domnilor sa ma ajutati si pe mine . Va ramin foarte recunascator .




Va multumesc




Sarbatori Fericite




Achilles Jonson - LT.Col. US Marine Corps

[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
 
Forum Index » Discutii generale
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com