[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
compatibilitate  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

salutare.am vazut intr`un petshop niste guppy foarte frumosi si vreau sa va intreb daca sunt compatibili cu ce am eu : red phantom,ancistrusi,red cherry
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

In principiu sunt compatibili. Daca red phantom nu mai fug dupa creveti din cand in cand, nu vad de ce ar fugi dupa cozi de guppy

.
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

dar cu siguranta vei hrani bine guppy cu RCS

fostul user ozy
[WWW]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@vereb eu am Rhodostomusi cu RCS si tot nu reusesc sa-i prinda. Nu cred ca se compara viteza unui Rhodostomus cu guppy care se impiedica in coada . Daca nu ma crezi, ii punem la o liniuta

.
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@djphazer@
sunt total de acord cu tine, si eu am rhodostomus in acvariu cu creveti RCS si amano dar @Giany intreaba daca sunt compatibili guppy cu ei (nu sunt deloc cu RCS si eu strict la RCS m-am referit) in rest cu pestii lui guppy sunt compatibili

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

giany uite ce zice aici un crescator

The red phantom tetra or Megalamphodus sweglesi is of the family Characidae more commonly known as characids. They are endemic to South America. There is also a commercially available black phantom tetra native to South America.

Red phantoms are docile creatures well suited for community tanks. They only grow to about 1.5 inches as adults so you'll want to house them with other smaller variety fish. These top to mid-tank dwellers are right at home in a well planted aquarium.

If you are considering purchasing one of any other species of tetra, you should be aware that all tetras are shoaling fish. Shoaling fish are extremely social creatures. They are genetically programmed to function in a group comprised of other members of their own species. They do not adapt well to a life of isolation. It is advisable to purchase a minimum of four. Six to eight is considered ideal. Between their red body color and nearly transparent bodies a group of them looks absolutely amazing in any aquarium.

You should also realize that even though they are a peaceful fish, they do have a tendency to be fin nippers. This behavior becomes more prominent in larger groups. I don't recommend mixing them with species that have long, flowing fins such as angelfish, bettas, and fancy guppies
Amazon River water is slightly acidic. Phantom Tetras are accustomed to a pH level of 6.8 with a water temperature range between 72-77 °F. Under optimum environmental conditions you can expect your tetras to live up to 5 years.

Red phantoms are omnivores. They can live off a diet comprised totally of common variety tropical fish flakes. A protein supplement diet, however, will help them maintain their vibrant colors. They are not picky eaters. Brine shrimp, tubifex, bloodworms, freeze dried or frozen protein supplements will work fine.

Males have leaner bodies than females. But the best way to distinguish between sexes is their dorsal fins. The male dorsal fin is longer and more sharply pointed than the females. Male fins are generally solid red. Female fins typically have a dark spot with a white tip.

Asta e in mare cam ce ar trebui sa stii despre red phantom

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Giany
Membru de baza

IP:

cred ca pana la urma o sa mai iau niste rasbora ca sa mai inveselesc acvariul... alta solutie care sa imi convina nu vad
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@densipote
multumim pentru sprijinul aordat,..dar ar fi preferabil sa fi pus o traducere in limba romana (eu am inteles dar multi poate nu stiu ori nu mai au rabdare sa citeasca in engleza ,ei vor niste raspunsuri scurte ,concrete si la obiect)

inca odata apel, bietul om intreaba de compatibiliate cu ce are in acvariu si ar dori un raspuns ,probabil ptr fiecare specii in aparte care detine in acvariu, nu e mai corct sa spunem guppy merg cu aia si nu cu aia ?

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa nu te grabesti cu rasbora . Eu personal sunt pasionat de tetra si zic sa te uiti putin si la Hyphessobrycon bentosi - Ornate Tetra si poate iti plac mai mult ca rasbora .
PS
Scrie destul de clar acolo numele pestilor care nu se recomanda sa fie asociati cu red phantom. De tradus e simplu pentru cine nu stie engleza , copiezi textul , deschizi google si te duci pe traducere si dai paste si ai traducerea . Parerea mea este ca daca stii sa te inscrii pe un forum ar fi normal si sa stii si cum se traduce un text cu google. Am pus tot textul ca sa il poata pastra , si revedea cand va avea nevoie.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2010 22:18:31

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Giany
Membru de baza

IP:

am vrut sa`mi cumpar speciile respective dar cei din petshop au zis ca s`ar putea sa`mi haleasca crevetii ...
daca se poate spunetimi care sunt speciile compatibile cu ce am eu in acvariu ca sa imi aleg, de preferat din propria voastra experienta

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2010 22:24:03

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@giany

ai gasit raspunsul ptr guppy care dorea ochii tai, asta spuneam si eu la inceput

fostul user ozy
[WWW]
Giany
Membru de baza

IP:

spunetimi si mie va rog frumos speciile de pesti compatibile cu crevetii
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Gianny

ai pus o intrebare mai dificila,sunt multe specii de pesti care convetuiesc foarte bine cu creveti. Nu e mai bine sa ne spui, la ce specii de pesti te hotaresti sa ramai in acvariu???.. si apoi te sfatuim!

Cu ce specii de creveti vrei sa habitezi acvariul?

Crevetii poti tine si intr-un acavraiu min 10 l daca le oferi conditii.

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mai oameni buni, crevetii pot convietui cu multe specii de pesti, daca au unde sa se ascunda si sa nu fie gasiti. Inca o conditie ar fi ca puii sa supravietuiasca pentru a se perpetua specia in acvariu si chiar dezvolta.
La ora actuala am creveti laolalta cu: Paracheirodon innessi si axelrodi, Harlequin rasbora, Hemigrammus bleheri, Xiphophorus maculatus, Corydoras panda si albino, SAE, Microrasbora galaxy si Tateurdina ocelicauda. In acest acvariu am avut (se putea altfel?) cativa Guppy primiti cadou, care s-au stins rand pe rand din cauze neelucidate (probabil nu le-a placut Ph-ul). Cu toate aceste specii de pesti, Red Cherry Srimp cresc la mine in acvariu de mama focului, iar specia perpetueaza fara probleme, fara a deveni invaziva in acvariu. Acest fapt ma duce cu gandul ca nu toti puii supravietuiesc, mare parte din ei fiind inghititi de gurile nesatule ale catorva specii enumerate mai sus.
In alt bazin, cu un alt setup, unde puii de creveti nu prea au unde sa se ascunda, iar speciile de pesti sunt foarte mici, dezvoltarea este problematica. Nu am vazut sa creasca numarul de adulti si nici pui n-am vazut, caracteristicile apei fiind asemanatoare cu cele din bazinul cel mare. Pestii pe care ii am aici sunt: Boraras brigitae si Pseudomugil gertrude. Pesti mici, scormonitori si destul de rapizi.
Oricum, nu sunt multe speciile de pesti ce pot prinde un crevete. Sa zicem ca-i prinde un picior, o antena, dar sa-l manance din prima mai greu.
IAr Guppy, intr-adevar, nu sunt printre cei mai rapizi pesti, personal i-as asocia cu creveti. Cu conditia sa le placa si Ph-ul.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
fabrini
Junior member
[Avatar]

IP:

.... pe langa ce ati scris mai sus si ca rasp la intrebarea initiala, guppy sunt compatibili si cu ancistrusii. La mine s-au inmultit ambele specii in draci. N-au nici o treaba unii cu altii si nici n-au de ce sa aiba.
In plus, inclusiv la descrierile "oficiale" de la red phantom scrie ca sunt compatibili cu guppy.

Good luck!
Giany
Membru de baza

IP:

deci toata treaba este sa aiba ascunzatori bune, multumesc de ajutor
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: