[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu fara miros si alte intrebari de incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ms_ts_2007
Unripe member

IP:

Vreau un acvariu, dar cea mai importanta problema e cea a mirosului.

Iubita mea sotie, ea fiind cocosul care canta in ograda noastra, e o fitzoasa pe care o deranjeaza orice miros neplacut.
Nu stiu daca e adevarat, dar mi-a spus ca ea crede ca acvariile ... put. No offence.

Asadar, am nevoie de un acvariu care sa nu miroase. Dati-mi un sfat, va rog. O solutie. Vreau un acvariu inodor, exista asa ceva ?

Restul intrebarilor sunt mai putin importante, dar nu le-am gasit inca raspuns citind acest forum...

1. Ce e mai usor pentru un incepator... Bettan sau Piranha Red Belly ? Vreau un singur peste in acvariu, de accea mi-ar place un decor mai bogat, dar am inteles ca Bettani sunt foarte pretentiosi in ceea ce priveste decorul.

2. Ies mai ieftin daca cumpar eu materialele si il duc la un mester sa mi-l faca ? Sau sa cumpar unul de pe internet ?

3. Aveti un link spre un design mai deosebit pentru peretele din spate al acvariului ?

Va multumesc foarte mult, si vreau din tot sufletul sa fac parte din aceasta minunata comunitate.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit (desi....)
Exista acvarii inodore. Dar pentru asta va trebui sa inveti cum se face acvaristica...Si ma refer la cea facuta ca la carte, nu la cea facuta din auzite de pe la unul si altul care la randul lor nu prea au idee ca abereaza.

1) Betta, indubitabil.
Cum adica e pretentios la decor ? Detaliaza te rog
2) Depinde de unde iei materialele, cat te taxeaza mesterul pe manopera, etc. In general da, poti ajunge mai ieftin daca ti-l face cineva care stie sa faca bine acvarii. Trece-ti te rog locatia in profil ca sa stim de unde esti si poate se va oferi cineva sa-ti lipeasca acvariul
3) Doresti link doar ca sa vezi o imagine cu un decor sau un link spre un loc unde poti invata cum se face unul ?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2010 16:43:43

Until you find someone worth dying for, you never really live.
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

Bun venit! Cum spunea si colega ReBella, Betta ar fi indicat. Insa daca esti la inceput de drum, de ce nu alegi pesti mai putin pretentiosi, cum ar fi guppy? E foarte indicat sa ai cunostinte de acvaristica pentru a nu ajunge sa dai cu acvariul de pamant ca face miros sau apar alte probleme. Un acvariu bine intretinut, curatat, cu apa schimbata periodic, nu are cum sa miroasa. Cumpara un acvariu gata facut si cu tot ce este necesar pe langa el (filtru, pompa de aer, etc). Iar pentru un design al background-ului gugaleste si tu nitel si o sa gasesti ce model iti place. Bafta...
[Email]
ms_ts_2007
Unripe member

IP:

Iti multumesc pentru raspunsul prompt

Ma indrijoreaza acel "desi...".
Intr-adevar, sunt incepator, dar nu vreau sa devin un diletant.

1. Am citit ca din cauza inotatoarelor foarte fine ale betta-nului, trebuie sa fii foarte atent la ce elemente de decor folosesti, sa nu fie nimic dur in care saracutul si-ar putea agata si distruge inotatoarele.

2, Sunt din Oradea. Daca m-ar putea ajuta cineva, i-as fi foarte recunoscator. Am un loc special pentru acvariu in apartament, de aceea inclin tot mai mult spre unul "home made", conform specificatiilor impuse de configuratia locului.

3. O imagine pentru decor.

Cat despre intrebarea mea principala, a acvariului inodor.
Vreau sa invat sa fac acvaristica cum trebuie, si promit ca voi fi foarte constiincios in ceea ce priveste ciclarea si filtrarea apei. Dar as vrea un acvariu care sa minimizeze pe cat posibil orice sursa de miros neplacut.
Asadar, va intreb..care e principala sursa de miros ?

a. Compozitia chimica a apei (nivelul de hidrogen) ?
b. Plantele ?
c. Bacteriile acumulate in timpul ciclarii ?
Just4M3
Member

IP:

Eu am acvariu de vreo 3 luni si iti pot spune ca nu a mirosit absolut deloc, probabil ca toate cele 3 motive pe care le-ai dat tu pot contribui la mirosul apei, insa cu schimburile periodice de apa cred ca totul ar trebui sa decurga fara probleme! Eu fac schimbul de apa la 5-7 zile ( in functie de timp ) si, cum spuneam, acvariul nu miroase absolut deloc , in schimb e o incantare sa-l urmaresc
ekosekthor
Junior member

IP:

Iesi mai ieftin sa-ti faci singur acvariul dar e discutabil. Eu de exemplu vreau sa-mi fac singur acvariul din cauza locatiei unde vreau sa-l amplasez si nu vreau capac cu neon. AStfel, la un acvariu home made intra sticla, silicon, capac (optional), instalatia de iluminare si manopera daca nu il faci tu singur.

Legat de miros pot spune ca si la mine a mirosit acvariul la inceput. De ce? Nu aveam filtrare deloc si daca nu schimbam apa des aparea mirosu de la mizeria facuta de pesti sau resturile de mancare. Nu am vrut sa dau bani pe un filtru extern dar mi-am facut unul inspirandu-ma in acest topic http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/7713.page si de-atunci mirosul s-a diminuat. O parte din miros vine de la amoniacul din "mizeria pestilor", iar acesta intr-un acvariu nefiltrat sau prost filtrat, este in cantitati mai mari. Filtrarea mecanica ajuta la reducerea mirosului insa se poate si mai bine daca ai in filtru inele ceramice pe care se pun bacteriile (Nitrosomonas si Nitrospira - sper ca nu gresesc) care transforma amoniacul in nitriti si nitrati si astfel acvariul nu mai pute.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit.
Fii smecher, fa-l open top. Eventualul miros discret eliminat va fi insesizabil chiar si ptr nasul fin al sotiei tale....si-ti spune asta cineva care are unu de 450 si altul de 600 litri, ambele open top. Secretul consta intr-o ciclare si filtrare biologica foarte buna.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
kline
Junior member

IP:

Salut si eu sunt din Oradea si din februarie mi-am facut din nou acvariu.. ce pot sa iti zic este ca eu mi-am facut singur acvariul de 130l si a iesit chiar bine si a iesit la 20% din pretul unui acvariu din comert plus berea
eu pe asta mare il am de o luna si nu miroase deloc secretul consta in filtare si doza de mancare data la pesti sa nu dai mai mult de cat pot manca in 1-2 min.. si daca se poate sa i hranesti o singura data pe zi asta cumulat cu un filtru extern nu ai cum sa dai gres daca vrei ajutor in ceea ce priveste confectionarea da un semnal

Atentie la motociclisti in trafic!!!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: