[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme tetrazoni  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna . . . Am un tetrazon cu probleme! i se decoloreaza dungile! se albesc! de vreo cateva zile am problema asta! intr-o zi sunt negre si frumoase ca celorlalti tetrazoni si alteori se decoloreaza! se fac albicioase! e cel mai mare tetrazon! Femela! http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15694629 Imi cer scuze ca se vede asa dar e facut cu telefonul si cum se misca umpic ies aiurea pozele! http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15693949 Si aici am un tetra normal! adica restul au dungile negre, frumoase!

This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2010 13:47:50

[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Si inca ceva! sa nu deschid un nou topic! Am 5 tetrazoni si un scalar! Pobabil cei care stiu problemele mele mai vechi stiu despre ce e vb! am avut la inceput 2 scalari! unul negru (femela) si unul argintiu dungat cu negru (masculul) ! am bagat in acvariu tetra (dupa un timp) fara sa cer parerea voastra! Si scalarul cel negru sa dus! l-a ciupit tetrazonii mei pana s-a dus! dar celui alb nu ii face nimic! e upic mai mare ca cel negru si nu ia facut nimic! traiesc impreuna acum! el e "regele" acvariului! Dupa un timp am mai luat un scalar negru ( tot femela) sa ii fac pereche! dar sa dus si ala ca si celalat! acum ma gandesc sa-mi iau 3 scalari argintii! e posibil oare sa fie si culoarea de vine? si am vazut undeva unde sunt mai marisori!poate nu o sa le faca nimic! mai ales ca or sa fie mai mari si mai multi! 5 terta contra 4 scalari! ) Sa incerc asa cv? Tetrazonii i-asi da! ca vreau sa mai iau si cv betta si sigur o sa ii rupa si pe aia! nu prea pot sa compin tetrazonii cu nimic! Care sa-mi placa! Si unde am intrebat nu ii vrea! nici nu vreau sa-i dau la pisic! dar daca vad ca fac figur o sa fac pe plac pisoiului pana la urma!)
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

Se mai decoloreaza atunci cand sunt speriati sau este ceva in neregula cu apa, ai facut teste la apa?

trebuie sa crezi ca sa poti realiza ce vrei....
[Email]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

nu am facut niciodata test la apa! nici nu stu cum se face si ce conditii trebuie sa aiba!
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

FOARTE URGENTTTTT!!!! Ras unul va rog! tretrazonul ala care v-am zis ca se decoloreaza! ceilalt cipesc cv de pe el! de pe solzi! mie mi se pare ca ii face bn! dar acum nu stiu!ce sa fac? la-m scos intr-un borcan de vreo 5 litri!

This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2010 14:52:29

Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Se pare ca nu are solzsori in locul ala unde ziceam eu ca e alb! dungile oricum sunt mai albite ca la ceilaltzi! dar are un loc unde nu are solzi! de la ce sa fie asta? ceilaltzi pesti sunt in pericol?
Maniacul
Junior member

IP:

cel batut s-ar putea sa fie bolnav ..... eu zic sa te uiti la solzi ca nu cred ca neaparat sa fi fost mancat de ceilalti , de obicei cand il bat il prind de aripioare , s-ar putea doar sa fie ceva infectie
[Yahoo!]
olinno
Member

IP:

ai putea sa ne dai cateva detalii despre marimea acvariului, schimb de apa etc... si dupa parerea mea va fi o infectie
[Email] [Yahoo!]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

poi . . . . Acvariul : E de 40 l , incalzitor care nu e bagat in functiune pt ca nu e nevoie, aparat de oxigenare cu burete! scimbul de apa il fac o data la saptamana (cca 25%) , apa o tin la pastrat 2-3 zile! Pestele nu e batut de ceilalti! la inceput sa decolorat, iar azi am obs o pata alba pe a 2-a dunga! am poze mai sus! l-am scos in carantina si am obs ca pata acea e fara solzi! ceilalti il ciuguleau de acolo! cred ca il curatau pt ca nu fugea! nu dadea semne cum ca i-ar face cv rau! am bagat recent niste plante! dar nu stiu cum se cheama! am si poze cu plante tot pe site-ul unde am pozele cu pestisorii! Cel mai mult ma intereseaza daca si ceilalti or sa fie afectati! daca pierd un peste nu e nimic! dar sa ii pierd pe toti . . . . ast sfaturi! si ce parere avetzi de incercarea cu scalarii?
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Teste de apa neaparat trebuie facute ca sa vezi ce e cu parametrii apei. Si poate te ajuta asta la ceva.

Uite aici cam in ce conditii ar trebui sa traiasca pestii tai. Compara-le cu a tale si vezi unde e problema.

Cat despre incercarea ta cu scalarii, am o parere foarte proasta... In 40 litri nu se preteaza specii de pesti de talia scalarului.

PS: mi-au trebuit 5 minute cu tot cu ce am scris aici sa intru pe JBL Online hospital si index pesti. Incearca si tu pe viitor sa folosesti search-ul si Googleul la chestii de astea pentru ca e mult mai rapid decat sa astepti pana iti va raspunde cineva. E totusi un forum nu chat.

This message was edited 2 times. Last update was at 02/06/2010 20:22:28

Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

am poza cu pestisorul! http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15713871 pata alba de pe a-2-a dunga, spre coama . . .e fara solzi! e grav? sa l mai tin in carantin sau sa il bag inapoi in acvariu! nu am facut test pt apa! nici nu stu cum se face! am sa caut pe net si am sa ii fac un test!
Maniacul
Junior member

IP:

infectie e .... cu ce il tii in carantina?
[Yahoo!]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum cu ce il tin in carantina? cu nimic! pur si simplu l-am scos deoparte! ce trebuie sa fac?
Maniacul
Junior member

IP:

cauta pe google jbl hospital si gasesti acolo infectia si cu ce se trateaza
[Yahoo!]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok . mersi! oricum am cauta pe forum pe aici si am gasit cateva articole! e problema cu burta umflata, si zbarcirea solzilor! a mai avut cnv problema asta si cred ca nu mai am ce ii face! e bn ca l-am socs in carantina rpd! sper sa nu am probleme cu celaltzi tetra! Asi mai avea o intrebare sa nu deschid un nou topic! scalari cu betta sunt combatibili?
olinno
Member

IP:

da, dar nu in acel acvariu. te sfatuiesc sa citesti asta inainte de a achizitiona alti pesti. poata ca acuma si scalarii sunt mici si au 2-3cm dar vor creste.
[Email] [Yahoo!]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Am mai citi asta o data! vreu sa scap de tetrazoni! mai am 4 ! (fara ala in carntina care cred ca se tot duce) ! ii duc duminca in piata! ii dau la un pret simbolic! Mai raman cu un sclar si 4 sanitari! si asi vrea sa mai iau acum 3 scalari si dupa o saptamana , doua sa iau 3 betta! deci o sa fie 4 scalari, 4 sanitari si 3 betta! cred ca au loc sa se desfasoare in 40 l de apa! O sa imi fac un acvariu mai mare! vreau sa il fac de 70 - 30 - 30 !am eu sticla si de asta vreau sa il fac singur! Dupa o sa ma gandesc la o populatie mai mare! dar deocamdat ar fi bn asa? scalri 4, sanitari 4 si 3 betta? sunt combatibil sclarii cu betta?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Unui scalar ii trebuie macar 50l apa. Tu ce zici, e bine ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

offff . . . .asa pretentiosi sunt! pana la acvariul amre am sa ma dau pe pestisori! goppy, neoni ! talii mai mici! dar betta?pot pune?

P.S. Am un scalar! Daca iau neoni nu o sa le faca rau?

This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2010 12:23:04

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Betta mascul se tine singur...poate ca ar merge cu neoni, dar cu guppy sigur nu. Posibil sa ii lase fara coditele voalate ...

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: