[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator Ciclide Africane - Help !  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana la urma ai bagat ceva vietuitoare in el ?

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sunt in panica mare de 2 zile ... Nici nu am avut timp sa scriu ca am si mult de lucru.
Prin bunavointa lui Tataie - fiul meu a venit Duminica seara cu o pung de pesti in mana - Tata am gasit Caeruleusii !!! (Nu sunt Caeruleus)
Pestii au fost luati de la Maxi pet - Militari.

Au fost introdusi in baxin la 8 zile de la start. S-a facut primul schimb de apa duminica noapte (15%).

Apa s-a albit un pic si s-a tulburat in primele 24 de ore. Schimb de apa si ieri - 20% si astazi pare ca e mai bine.

Parametrii apei par sa fie OK. In seara asta vreau sa ma duc sa iau si un test de amoniac.

Nu stiu ce asa fac - dintr-o ciclare linistita am trecut la una nelinistita ... Nici nu stiu ce sa fac cu ei - am inteles ca sunt mai agresivi din fire.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poze cu pestii facute acum jumatate de ora - par a fi Maylandia Estherae.
[Thumb - Peste 1.jpg]

[Thumb - Acvariu.jpg]

[Thumb - Peste 2.jpg]

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poze
[Thumb - Peste 5.jpg]

[Thumb - Peste 3.jpg]

[Thumb - Peste 4.jpg]

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poze din nou.

Ei sunt jucausi de fel. Ia-m tinut la incalzit in acvariu 20 min in punga lor - erau foarte speriati. Am pus tot continutul pungii intr-un borcan mare. Am pus apa din acvariu incet, incet ... I-am bagat pe toti in acvariu cam dupa 45 min.
Nu dau semne de stres. Dupa 2 zile vad ca deja se simt ca la ei acasa.

Tot stau cu ochii pe ei sa nu pateasca ceva. Fac schimb de apa zilnic 10 - 15 %. Ii hranesc cu JBL Novomalawi pe care il aveam in casa.
[Thumb - Peste 8.jpg]

[Thumb - Peste 7.jpg]

[Thumb - Peste 6.jpg]

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sunt frumosi, sa iti traiasca!

- lasa-i in pace, or sa fie in regula...
- sa le dai sa manance, incepand din seara asta... cantitati mici, ca sa poata fi urmariti CAT si DACA mananca...

Deci, a venit si ziua aia in care bazinul nu mai este gol ... te-ai grabit putin, dar nu e o nenorocire ingrozitoare.

Bafta si berechet!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu a fost cu stirea mea popularea - doar am apucat sa-i explic tatalui meu ca vreau Ciclide Aficane si i-am aratat niste filme pe net cu pestii pe care vreau sa-i iau. Nu voiam bataie de cap. Eram la un pahar de vin cu niste prieteni si m-am pomenit cu ei la usa - exces de bunavointa ...

De mancat mananca toti - pana acum le-am dat de doua ori pe zi putina mancare - para ca ar manca pana crapa.

Am luat ieri si o pompa de aer pe care o pun sa mearga dupa ce schimb apa pentru a elimina clorul si altele ...

Nu stiu acum daca mai pot completa peste ceva timp cu niste Elongatus mpanga. Ma opresc la maxim 2 specii pana trec la ala mare.

Cred ca a fost bine ca ii am pentru ca am vazut cat de rapizi sunt si cum isi delimiteaza teritoriile - e unul mijlociu care e zburlit tot timpul si vrea sa se incaiere cu toti. E mai suparat pe viata. Ma voi opri la 14 - 15 pesti pentru bazinul asta pentru ca mi se pare ca 20 - 22 cat voiam eu initial e prea aglomerat.

[Yahoo!]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

dupa cum zice si koala te-ai cam grabit cu ei, dar sper sa fie in regula. Tine-te de schimburile de apa si de teste. Si....SUCCES !

American Cichlids V.1200
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Arhitectul wrote:...De mancat mananca toti - pana acum le-am dat de doua ori pe zi putina mancare - para ca ar manca pana crapa.

Pestii sunt niste oportunisti, de felul lor... daca te ghidezi dupa principiul "Le dau, sa-i vad satui!" o sa te mire cat de repede se strica apa... gandeste-te ca stomacul lor este cat o unghie de mare... gandeste-te ca ei "mai ciugulesc" alge de pe pietre... nu te lasa pacalit de aerul lor de catelusi flamanzi!
Arhitectul wrote:Am luat ieri si o pompa de aer pe care o pun sa mearga dupa ce schimb apa pentru a elimina clorul si altele ...

Daca apa de schimb este trecuta printr-o baterie de filtrare, nu e cazul sa te ingrijorezi de clor & altele... "aerul" ala e degeaba!
Arhitectul wrote:Nu stiu acum daca mai pot completa peste ceva timp cu niste Elongatus mpanga. Ma opresc la maxim 2 specii pana trec la ala mare.

Cred ca a fost bine ca ii am pentru ca am vazut cat de rapizi sunt si cum isi delimiteaza teritoriile - e unul mijlociu care e zburlit tot timpul si vrea sa se incaiere cu toti. E mai suparat pe viata. Ma voi opri la 14 - 15 pesti pentru bazinul asta pentru ca mi se pare ca 20 - 22 cat voiam eu initial e prea aglomerat.

De asta e recomandat sa ai grupul destul de mare... ca masculii sa nu-si poata delimita "clar" teritoriile, si ca agresiunea inter-specii si intra-specie sa fie "disipata" intre mai multe exemplare... recomand 20 de pesti, in loc de 15.

Fac o "reducere la absurd", ca sa intelegi ce vreau sa spun:

- Presupunem ca ai un mascul feroce (dominant) si un mascul obisnuit...
- Masculul dominant il va alerga pe celalalt peste tot... il va urmari si il va teroriza in permanenta, il va tine "la colt".
- Pestele fugarit va sta numai ascuns, nu se va hrani normal si nu va avea "viata buna". In final, va muri.

Acum, pune inca 5-6 masculi (normali) la socoteala:

- Masculul dominant ii va alerga pe toti, "la gramada"... nu va putea sa isi "concetreze" furia asupra unui singur exemplar. Se va lua cand dupa unul, cand dupa altul... si tot asa.
- Pestii vor fi mai putin agresati (la nivel individual) iar grupul va convietui mai bine.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am inteles Maestre ! Cine nu ara Batarni sa-si cumpere ! - zice un vechi proverb romanesc

O sa mai caut inca 3 portocalii ca sa fac 10 bucati. Sunt simpatici din ce vad eu - si micile lor altercatii deocamdata sunt amuzante. Imi doream Caeruleusi pentru ca sunt mai conturati cu negru pe dorsala ... Dar acum nu am ce face cu astia. Deja piticul le-a dat nume (morocanosul, furiosul etc. )

Nu prea stiu ce specie de culoare albastra se potriveste bine cu Maylandia Estherae. Eu as fi vrut Elongatus pentru ca imi place foarte mult - dar am vazut pe net ca sunt mai mici decat Estherae - si din descrieri par mai pasnici.

Am vazut undeva asociere cu Socolofi. Nu stiu cat este de bine. Si mai am o problema ca nu stiu unde gasesc eu niste Elongatusi mai maricei - sa fie macar la 4-5 cm. Cel mai mare peste pare sa aiba 5,5 cm si cel mai mic 3 cm. Nu stiu cum i-au ales ca nu am fost de fata ... Par a fi din generatii diferite. Am mai vazut un site unde sunt in bazin cu demasoni. Dar demasonii cresc jumate cat Estherae. Cat sunt mici pare OK dar cand cresc ???

Nu stiu daca se pot asocia cu Maylandia Estherae ice-blue - pe unele site-uri spun ca e OK pe altele spun ca nu e recomandat.

Multumesc !

P.S. Ca sa scap de apa albicioasa trebuie sa tin lumina cat mai putin aprinsa ? De hrana cat mai putina am inteles de ce.

[Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate, pestii din poze arata ca niste corcituri intre esterae si caeruleus. Nu au extremitatile negre specifice unui caeruleus autentic si galbenul intens, nici forma capului specifica unui Maylandia. Sincer iti zic ca eu, in locul tau, i-as tine doar pentru ciclarea bazinului, apoi as scapa de ei.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca pana la urma asta va fi soarta lor ...

Oricum am mare bataie de cap cu ei. Am vazut unul care a inceput sa se scarpine de nisip ... A facut de doua ori. Dupa care m-am uitat la ei o jumatate de ora si nu a mai facut nici unul. S-a dat cu laterala de nisip.

Din nefericire nu am test de amoniac. Si abia maine dimineata o sa pot cumpara unul. Abia am ajuns acasa si nu mai gasesc in seara asta.

Asta e ... Imi vine sa-mi dau punmi ca nu am luat punga sa o duc inapoi la petshop duminica seara.

[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@Arhitectul,

stai linistit, nu are sens sa intrii in panica, faptul ca s-a scarpinat de 2 ori de substrat ,,Nu inseamna ca au ceva,,.

In acvariul meu, dupa patania cu femela de baeschi, am facut 5 zile la rand schimb de apa circa 35%/zi. Duminica la teste toate erau in normal, desi o femela de acei s-a mai frecat.

Ce doresc sa subliniez, ca, acest comportament indica si cautatul mincarii (mai ales cand sunt puieti in acvariu, ei se ascund sub pietre ori se dosesc bine prin nisip . Acest fenomen am urmarit cu atentie dupa ce femlele eliberau din gusa puii)

fostul user ozy
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Arhitectul wrote:Nu a fost cu stirea mea popularea - doar am apucat sa-i explic tatalui meu ca vreau Ciclide Aficane si i-am aratat niste filme pe net cu pestii pe care vreau sa-i iau. Nu voiam bataie de cap. Eram la un pahar de vin cu niste prieteni si m-am pomenit cu ei la usa - exces de bunavointa ...

"Excesul de bunavointa" al tatalui tau este de apreciat !A picat cum nu se poate mai bine si, mai mult , "popularea" aceasta"involuntara" si "inainte de termen" este mult mai importanta decat realizezi! Si o spun fara sa glumesc.

Imi propusesem sa ti mai spun cate ceva referitor la ciclare dupa ce ti am dat acel link insa nu am mai apucat..Profit acum de acest eveniment "nefericit" cu popularea involuntara care de fapt pune piatra de temelie a ciclarii propriu zise a acestui acvariu.

Explicam ..
Acvariul tau era in faza de "ciclare fara pesti" insa dupa cum stateau lucrurile in realitate, sunt de parere ca ciclul azotului nici macar nu se pusese in miscare .

Mancarea de pesti , pusa in acvariu "la ochi" si fara a face zilnic teste de amoniac , in prima faza, si apoi de nitrit si nitrat , nu avea cum sa dea rezultate si nici dupa 1 luna acvariul nu ar fi fost "ciclat" asa cum trebuie.
Daca puneai prea putina mancare, prin descompunere, rezulta o cantitate mult mai mica amoniac decat cea necesara pentru a sustine dezvoltarea coloniilor de bacterii care transforma amoniacul in nitrit si apoi a coloniilor de bacterii specializate in transformarea nitritului in nitrat.
Daca puneai prea multa, iar nu era bine.

Varianta cealalta a "ciclarii fara pesti" prin utilizarea Amoniacului era poate mai indicata si mai precisa insa , la fel, obliga la efectuarea testelor de apa zilnic si monitorizarea atenta a valorilor acelea care , practic , iti spuneau in ce stadiu al ciclului azotului se afla acvariul .Pentru a pune in miscare intreaga "uzina", trebuia mentinuta o concentratie de 5ppm Amoniac in apa acvariului.

Si eu am mers pe varianta" ciclarii fara pesti " in cazul magaoaiei mele (introducand niste creveti morti , pt ca nu am gasit amoniac pur - am stat cu testele in mana in fiecare zi ) insa acum , analizand la rece, pot spune ca , daca introduceam pestii dupa 1 saptamana de la start, nu greseam cu absolut nimic iar acvariul se matura (Se "cicla") in mod natural , simplu si eficient, fara batai de cap . Urmatorul acvariul il voi cicla fara doar si poate cu pesti .

Am vazut ca ai gasit si cele spuse de Calin cu privire la acest proces . Impart aceeasi parere cu dansul si spun ca , modalitatea cea mai sigura de a cicla un acvariu este introducerea pentru inceput a unui numar redus de pesti in acvariu , care mai apoi poate fi redimensionat .
Nu vom reusi niciodata , prin metoda "Amoniacului" sau a "mancarii de pesti", sa simulam in acvariu cadrul natural de desfasurare a proceselor complexe ale ciclului azotului .

Acestea fiind spuse, multumeste i tatalui tau pentru faptul ca datorita dansului la ora aceasta acvariul incepe cu adevarat sa se "matureze"

Apa s-a albit un pic si s-a tulburat in primele 24 de ore. Schimb de apa si ieri - 20% si astazi pare ca e mai bine.

Parametrii apei par sa fie OK. In seara asta vreau sa ma duc sa iau si un test de amoniac.

Apa un pic tulbure este semn ca lucrurile au inceput sa se miste pe acolo. NU trebuie sa te nelinistesti. Apa se va limpezi atunci cand coloniile de bacterii se vor dezvolta ca lumea si vor avea capacitatea sa descompuna deseurile produse de locatari . Pana atunci, va trebui sa ajuti "sistemul" cu schimburi mici si dese de apa.

P.S. Ca sa scap de apa albicioasa trebuie sa tin lumina cat mai putin aprinsa ?

Nu. Iluminarea acvariului nu influenteaza calitatea apei. Un acvariu "ciclat", echilibrat, cu o filtrare eficienta , corect populat, care beneficiaza de schimburi regulate de apa, va avea parte de o apa limpede mereu.

Vis a vis de pesti, Maylandia estherae nu ar fi fost pe lista mea daca as fi avut un acvariu ca al tau. Insa stii cum e vorba: "Calu' de dar nu se cauta la dinti"
Se fac marisori si nu sunt printre cele mai docile mbuna.
Indivizii par ok .
Din pacate , nu ma pot pronunta cu privire la puritatea exemplarelor tale. Nici nu pot spune ca Pomi ca sunt o corcitura intre caeruleus si estherae.
Aici in Italia , daca intr un acvariu cu mai multe specii , are loc o depunere la care nu ai fost martor, aceasta din start este considerata ca fiind compromisa pentru ca nu exista certitudinea 100% ca puii rezultati nu sunt rezultatul unei hibridizari .
Regula de aur este aceea de a gasi o sursa de incredere care sa ti furnizeze exemplare de calitate . De obicei trebuie sa te abtii sa faci achizitii mai ales cand nu cunosti istoria acelor pesti, provenienta , parintii , crescatorul etc.

Daca vei alege sa tii acest grup, ii poti asocia si cu Elongatus Mpangha si cu Acei fara probleme. Roaga te totusi ca raportul sexelor pentru acets grup de Estherae sa fie de 1 mascul si restul femele. In caz contrar , vei fi nevoit sa dai masculii in exces.

Am luat ieri si o pompa de aer pe care o pun sa mearga dupa ce schimb apa pentru a elimina clorul si altele ...

Cum spunea si maestrul Koala, pompa de aer este foarte buna insa nu ajuta la eliminarea clorului . Oxigenarea apei se face printr o circulatie foarte buna a apei in bazin , chiar si in absenta acelor bule. Unde mai punem ca ai stricat "feng shuiu' " acvariului cu acele bule aruncate in pietrele alea

Oricum am mare bataie de cap cu ei. Am vazut unul care a inceput sa se scarpine de nisip ... A facut de doua ori. Dupa care m-am uitat la ei o jumatate de ora si nu a mai facut nici unul. S-a dat cu laterala de nisip.

Din nefericire nu am test de amoniac. Si abia maine dimineata o sa pot cumpara unul. Abia am ajuns acasa si nu mai gasesc in seara asta.

"Scarpinatul" este un comportament natural al pestilor . Insa de cele mai multe ori , in acvariu, acest comportament indica ca ceva nu este in regula .
Poate fi vorba de calitatea apei :
- intr un acvariu neciclat , cu concentratii mari de amoniac , nitriti, nitrati - africanii , dupa cum spuneam , sunt foarte sensibili la prezenta in apa a compusilor azotului pt ca in apele natale acestia sunt practic inexistenti;
-sau intr un acvariu maturat suprapopulat care nu beneficieaza de schimburi de apa regulate ;
- sau , pierderile de curent electric in apa acvariului de la aparatura pot crea o stare de discomfort pestilor manifestata prin acel scarpinat.

Scarpinatul poate indica si o infestare cu viermi ai branhiilor sau ai pielii (Dactylogyrus http://en.wikipedia.org/wiki/Dactylogyrus sau Gyrodactylus)- foarte des intalnita -

Pentru a nu introduce acesti paraziti in acvariu si pentru a ne feri de ulterioare batai de cap, CARANTINA este SFANTA! Asta i teoria..Din pacate ,nu stiu daca macar 1% dintre noi , constienti fiind de importanta carantinarii pestilor inainte de introducerea in bazin, recurge la aceasta.
Eu recunosc ca nu am ajuns la acest nivel . Inca ma comport ca un copil fara minte, dupa atatia ani , aclimatizez pestii juma de ora si gata..Iar apoi , le trag cu varf si indesat.

Nici tu nu ai facut treaba aceasta . Sa speram ca in cazul tau este vorba doar de un scarpinat cauzat de calitatea apei insa riscul ca acei pesti sa fie deja infestati cu acesti paraziti este extrem de mare , daca stam sa ne gandim ca au fost luati dintr un magazin.

Un acvariu de 40 L cu o pompa de aer poate fi folosit pe post de statie de carantina.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/02/2013 22:49:50

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

malawi_crys wrote:
Arhitectul wrote:Nu a fost cu stirea mea popularea - doar am apucat sa-i explic tatalui meu ca vreau Ciclide Aficane si i-am aratat niste filme pe net cu pestii pe care vreau sa-i iau. Nu voiam bataie de cap. Eram la un pahar de vin cu niste prieteni si m-am pomenit cu ei la usa - exces de bunavointa ...

"Excesul de bunavointa" al tatalui tau este de apreciat !A picat cum nu se poate mai bine si, mai mult , "popularea" aceasta"involuntara" si "inainte de termen" este mult mai importanta decat realizezi! Si o spun fara sa glumesc.

Imi propusesem sa ti mai spun cate ceva referitor la ciclare dupa ce ti am dat acel link insa nu am mai apucat..Profit acum de acest eveniment "nefericit" cu popularea involuntara care de fapt pune piatra de temelie a ciclarii propriu zise a acestui acvariu.

Explicam ..
Acvariul tau era in faza de "ciclare fara pesti" insa dupa cum stateau lucrurile in realitate, sunt de parere ca ciclul azotului nici macar nu se pusese in miscare .

Mancarea de pesti , pusa in acvariu "la ochi" si fara a face zilnic teste de amoniac , in prima faza, si apoi de nitrit si nitrat , nu avea cum sa dea rezultate si nici dupa 1 luna acvariul nu ar fi fost "ciclat" asa cum trebuie.
Daca puneai prea putina mancare, prin descompunere, rezulta o cantitate mult mai mica amoniac decat cea necesara pentru a sustine dezvoltarea coloniilor de bacterii care transforma amoniacul in nitrit si apoi a coloniilor de bacterii specializate in transformarea nitritului in nitrat.
Daca puneai prea multa, iar nu era bine.

Varianta cealalta a "ciclarii fara pesti" prin utilizarea Amoniacului era poate mai indicata si mai precisa insa , la fel, obliga la efectuarea testelor de apa zilnic si monitorizarea atenta a valorilor acelea care , practic , iti spuneau in ce stadiu al ciclului azotului se afla acvariul .Pentru a pune in miscare intreaga "uzina", trebuia mentinuta o concentratie de 5ppm Amoniac in apa acvariului.

Si eu am mers pe varianta" ciclarii fara pesti " in cazul magaoaiei mele (introducand niste creveti morti , pt ca nu am gasit amoniac pur - am stat cu testele in mana in fiecare zi ) insa acum , analizand la rece, pot spune ca , daca introduceam pestii dupa 1 saptamana de la start, nu greseam cu absolut nimic iar acvariul se matura (Se "cicla") in mod natural , simplu si eficient, fara batai de cap . Urmatorul acvariul il voi cicla fara doar si poate cu pesti .

Am vazut ca ai gasit si cele spuse de Calin cu privire la acest proces . Impart aceeasi parere cu dansul si spun ca , modalitatea cea mai sigura de a cicla un acvariu este introducerea pentru inceput a unui numar redus de pesti in acvariu , care mai apoi poate fi redimensionat .
Nu vom reusi niciodata , prin metoda "Amoniacului" sau a "mancarii de pesti", sa simulam in acvariu cadrul natural de desfasurare a proceselor complexe ale ciclului azotului .

Da-mi voie sa te contrazic Crys, cel putin la partea in care spui ca prin metoda Amoniacului nu vom reusi sa simulam in
acvariu cadrul natural de desfasurare a proceselor complexe ale ciclului azotului. Eu am ciclat un Nano de 50 litri cu
amoniac (hidroxid de amoniu) si am facut masuratori in fiecare zi. Ciclarea a durat 18 zile (cu tot cu primele 5 zile in
care pusesem prea mult amoniac si am facut schimburi de apa pentru a ajunge la 5 ppm pentru ca amoniacul, paradoxal,
este factor limitativ in ciclul azotului, daca ai prea mult amoniac ciclul se intrerupe sau nu porneste). Iar ciclarea a
fost perfecta. Din punctul meu de vedere modalitatea cea mai sigura de ciclare este "fishless cycling" cu amoniac.
In ciclarea cu amoniac nu vei avea niciodata apa alba, care in majoritatea cazurilor inseamna ceea ce se numeste
bacteria bloom si care provine din dezvoltarea necontrolata a bacteriilor heterotrofe, nu a celor autotrofe de care avem
noi nevoie. Aceasta albire a venit pe fondul introducerii pestilor in acvariu, filtrul nefiind colonizat cu bacterii autotrofe
cele heterotrofe au avut papa si aceste bacterii se inmultesc la cateva minute, spre deosebire de cele autotrofe la care
dureaza pina la 10 ore. Si dezvoltarea bacteriilor heterotrofe se face si in prezenta DOC (dissolved organic carbon) care
nu apare in cantitate mare decat la introducerea pestilor in acvariu, nicidecum la ciclarea cu amoniac.
Apa se va limpezi prin schimburi si hranire cat mai redusa, in schimb filtrul nu se va coloniza mai repede, asa cum avem
tendinta sa credem, nici acvariul nu se va cicla mai repede.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Va multumesc tuturor ca-mi sunteti aproape !

Ce pot sa spun este ca am mult de lucru si numai de schimburi zilnice de apa aveam eu nevoie acum ...
Am citit tot ce ati scris si tot ce pot sa spun este ca e proba de foc pentru mine ...

O sa scriu maine mai multe ...

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu mai face schimburi de apa zilnice, ca sunt inutile acum!... un schimb de 10 % / saptamanal e "prea" suficient! Muncesti degeaba!

Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea puii par a fi de Saulosi coral red (nu am idee de ce le zice si coral red da uarevar)

Eu am avut asa ceva si pot sa spun ca puii tai seamana 98% cu ce am avut eu.
Daca intradevar sunt Saulosi masculii se coloreaza un albastru frumos si femelele raman galbene. Asa ca ai macar culorile pe care te bazai..

Saulosi sunt chiar frumosi si nu mi s-au parut agresivi. Nu am idee de ce nu au prins mai bine la noi.
[WWW]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Aseara am avut o discutie cu sotia despre pestii actuali. Mi s-a spus categoric - sat-ti faci tu un acvariu mare cu pesti pur sange si sa-mi lasi mie si lui Stefan (baiatul nostru) MAIDANEZII

Asa ca nu prea am de ales cu ei. Probabil pana in vara cand o sa trec la bazinul mai mare Maidanezii vor convietui cu cei pur sange in acest acvariu. Sper doar sa nu fie agresivi. (daca va iesi macel si sotia a fost de acord sa-i dam) - Nu vreau sa ma gandesc cum o sa-i prind (cred ca doar cu niste palinca turnata in acvariu ca sa-i mai turmentez )
Este foarte greu sa faci populare cu pesti iarna pentru ca datorita temperaturilor scazute nimeni nu face importuri sau transporturi. Stocurile tind catre zero ... toti spun ca trebuie sa asteptam caldura ca se se miste ceva ...

@ Koala - sa nu mai fac schimburi de apa macar la 2-3 zile ? Este adevarat ca aseara nu am mai facut schimb de apa pentru ca am lucrat pana spre 3:00 AM si astazi apa pare mai limpede putin (nu-mi explic de ce ). Oricum incerc sa ma adaptez din mers la ciclarea cu pesti.
@ Dan P - Pe eticheta de pe punga scria - Pseudotropheus Red Zebra
@ Cristian si vereb - nu am mai vazut pesti care sa se "scarpine" de nisip. Stau cu ochii pe ei.

Numai bine !

[Yahoo!]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Te inteleg perfect la partea cu vandut/donat pesti din cauza consoartei. In 98% din cazurile in care un peste ajunge in bazin, acolo ramane, ceilalti 2% ramanand pentru cei agresivi care ii ataca pe "copiii nostri" )

American Cichlids V.1200

Forum Index » Cichlidae
Go to: