[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator acvariu 80/35/40  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
M.Marius
Junior member

IP:

Buna ziua tuturor.
Vreau sa incep sa construiesc un acvariu cu dimensiunile din titlu. Mentionez de la inceput ca nu pot fi modificate, decat daca stric mobila deci nu am cum. Vreau sa va intreb daca pentru acvariu meu sunt potrivite urmatoarele componente.

1. pietris granulat de 2-3 mm. Pentru a putea creste plante in acvariu trebuie pun nisip? daca da ce grosime sa aibe stratu de nisip si ce granulatie?; sau ce altceva mai trebuie pus.
2. Filtru intern eheim 2012 in specificatie scrie ca asigura minim 215 galoane pe ora asta insemnand aproximativ 800l/h daca am transformat corect. Ajunge acest fitru pentru acvariu?
Ar fi indicat sa mai cumpar un filtru intern chiar daca acesta asigura filtrarea?
3. Pompa aer tetratec APS 150. Mai trebuie ceva cumparat pentru aceasta pompa ( piatra de aer, burete, etc)?
4. Incalzitor Eheim Jagger 150W
5. Neoane JBL solar reflect 25W - T8 2 bucati; si un JBL solar color 25 W -T8

In acvariu vreau sa locuiasca 8 neoni + 8 zebre + 2 bl;ack molly(cerinta speciala de la consoarta); stiu ca fac parte din specii diferite dar totusi pot sa convietuiasca impreuna? Fata de tabelul cu litri apa/lungime peste depasesc cu vreo 20l. cred ca este o alta problema.
Plante inca nu stiu ce sa cumpar, oricum ceva de intretinut usor de catre cineva care nu se pricepe .
Am cumparat decat acvariu, in rest orice se poate modifica. Multumesc anticipat pentru orice sugestie
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

M.Marius wrote: pietris granulat de 2-3 mm. Pentru a putea creste plante in acvariu trebuie pun nisip? daca da ce grosime sa aibe stratu de nisip si ce granulatie?; sau ce altceva mai trebuie pus.
E bine 2-3 mm. Grosimea stratului de nisip e bine sa fie 4-6 cm. E bine sa folosesti si sol fertil. JBL prezinta o schema ieftina si de calitate.

M.Marius wrote:Filtru intern eheim 2012 in specificatie scrie ca asigura minim 215 galoane pe ora asta insemnand aproximativ 800l/h daca am transformat corect. Ajunge acest fitru pentru acvariu?
E chiar prea puternic la 800 l/h, va trebui sa folosesti o teava cu gauri la iesire sa nu faca un curent de apa prea puternic.

M.Marius wrote:Pompa aer tetratec APS 150. Mai trebuie ceva cumparat pentru aceasta pompa ( piatra de aer, burete, etc)?
Un acvariu cu plante si populat corect cu pesti n-are nevoie de pompa de aer. La nevoie poti orienta jetu' se apa al filtrului sa faca valuri pentru oxigenare.

M.Marius wrote:Neoane JBL solar reflect 25W - T8 2 bucati; si un JBL solar color 25 W -T8
Trei tuburi vor totaliza 75 W, mi se pare prea mult pentru un acvariu de 100 litri care nu e bazat pe plante. Doua tuburi ajung.
Daca totusi vrei ca plantele sa fie principala atractie, vei avea nevoie si de CO2.

Poze: smilie ... Poze cu plante
M.Marius
Junior member

IP:

Nu stiu ce inseamna o "schema " pentru substrat; ce produse trebuie sa contina.
Un filtru care sa asigure in jur de 600l/h e de ajuns sau trebuie mai mic. Nu vreau sa incep cu improvizati ca nu ma pricep.
Las 1 neon JBL Solar reflect si unul JBL solar color sau las 2 neoane solar reflect. Ori este doar vorba de estetica.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

M.Marius wrote:Nu stiu ce inseamna o "schema " pentru substrat; ce produse trebuie sa contina.

De exemplu, schema de fertilizare JBL presupune asa ceva:
Florapol - se amesteca cu putin nisip si se asterne pe fundu' acvariului. Pe ambalaj scrie detaliat cum se face .
Ferropol - fertilizeaza apa
Ferropol 24 - fertilizant care se foloseste zilnic
+ CO2 + lumina

Fiecare producator propune o schema si da indicatii despre folosire, chestii care e bine sa fie respectate.

M.Marius wrote:Un filtru care sa asigure in jur de 600l/h e de ajuns sau trebuie mai mic. Nu vreau sa incep cu improvizati ca nu ma pricep.

De obicei se recomanda un debit al filtrului de 3-4 ori mai mare decit volumu' acvariului. In cazu' tau un filtru de 400 litri/ora ar fi suficient. Citeste si recomandarile producatorului cind vei cumpara filtrul.

M.Marius
Junior member

IP:

Pot sa pun apa la declorificat direct in acvariu?. Nu am de unde sa scot 9-10 galeti (lighiane) in care sa stea apa 3 zile si chiar si asa nu cred ca as avea pe unde sa ma intind cu ele.
Pentru ciclarea acvariului in afara de substrat, plante, apa si filtru mancare pentru pesti(am inteles ca este bine de adaugata fara pesti in apa in timplul ciclarii) mai imi trebui cava?( nu vreau sa adaug pastile din comert ca sa mearga mai repede). Au un rol in ciclare incalzitoru, neoanele?
[Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

am inteles multumesc
[Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

Am fost si am cumparat JBL Aqua basic pentru substrat. Am cautat sa cumpar pietris de granulatie 2-3 mm si bineinteles nu aveau decat ceva colorat care nu mi-a placut ( la horbach militari), urmare am cumparat o punga cu pietris de granulatie 1-2 mm si una de 2-4 mm. Este bine sa amestec cele 2 tipuri de pietris in cantitati oarecum egale? ( fiecare punga are 10 kg, ma gandeam 5+5kg), sau sa pun doar un singur tip ?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io zic sa-l cerni p-ala de 1-2 mm si sa-l pastrezi doar pe cel cu granulatia de 2 mm. Apoi sa-l amesteci cu cel de 2-4 mm.
Cred c-ar fi bine sa-l cerni si pe cel de 2-4 mm si sa arunci fractiunea de 4 mm.
E de asteptat ca fertilizantu' JBL sa dea cele mai bune rezultate la o granulatie de 2-3 mm. Daca era binevenita granulatia de 1 mm si de 4 mm, probabil ca recomandau 1-4 mm .......

M.Marius
Junior member

IP:

Pe ala de 1-2 mm il dau eu prin ceva sa-l aleg, dar pe cel de 2-4 nu am prin ce, oricum am prins ideea.
[Yahoo!]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

M.Marius wrote:Pe ala de 1-2 mm il dau eu prin ceva sa-l aleg, dar pe cel de 2-4 nu am prin ce, oricum am prins ideea.

La depozitele de materiale de constructii au tot felul de plase de diferite dimensiuni.Precis gasesti una potrivita pentru tine acolo .

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

M.Marius wrote:Pe ala de 1-2 mm il dau eu prin ceva sa-l aleg

Daca n-ai gasit inca o sita, incearca printr-o strecuratoare de ceai .

M.Marius
Junior member

IP:

1.Aseara am pus substratu in acvariu, pietrisu (cernut, spalat - fiert - racit), dupa care apa. M-am chinuit sa torn cu un pahar de plastic, ca sa nu deranjez suportul, numai ca nu am reusit (mi-a scapat paharu din mana)In cat timp apa nu o sa mai fie tulbure?
Daca peste 3 zile apa este tulbure pot sa dau drumul la ciclat acvariu?
2. Legat de lumina. Nu am gasit neoane de 25W si lungime pana in 80 cm.
Asa ca vrea sa adopt solutia cu 2 neoane (un Philips 830, si unul aquarelle 18 W, L= 60 cm ) + un bec economic de 30 W sau ceva apropiat de aceasta valoare tot de la phlips. Pe care o sa le pun sa se aprinda independent (neoanele pe un buton de la intrerupator si becul pe celalalt)
Plantele pe care vreau sa le am in acvariu:valisneria spirala, anubias nana, elodeea, java moss, elocharis parvula. Daca aveti si alte idei de plante sunt binevenite, oricum pana pe duminica nu cred ca o sa ajung sa le cumpar.
Am gasit de cumparat : Bio Co2 100 complett set D/GB este de ajuns acesta pentru a avea Co2 in acvariu sau mai trebuie si altceva.www.urbanpets.ro/product_info.php/products_id/1337?osCsid=1f92817092d8c9edf4ee657 (nu stiu daca am voie sa pun linkul), dar sa vada cel care vrea sa-mi raspunda despre ce e vorba.
Multumesc
[Yahoo!]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Porcu
Daca n-ai gasit inca o sita, incearca printr-o strecuratoare de ceai

Mai exista inca asa ceva ?
M.Marius
Pe care o sa le pun sa se aprinda independent (neoanele pe un buton de la intrerupator si becul pe celalalt

Mai bine cumpara niste prize programabile . Costa 10 lei cea mai ieftina si te scuteste de o munca in plus .

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
M.Marius
Junior member

IP:

Am inteles ca plantele pot avea pe ele diverse alge, melci, etc. cand le cumparam. Este de ajuns sa le spal cu apa de la robinet?
Incerc sa pun o poza cu stadiul actual al acvariului, de dupa-amiaza o sa contina si planteimage[/img]
[Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

mai incerc o data cu poza
[img=http://img91.imageshack.us/img91/8476/091308101346dl0.th.jpg]
[Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

Am cumpart ceva plante printre care si un anubias (eu sper ca nu m-am inselat cand am cumparato) Mai jos este si o poza, va rog sa-mi ziceti daca este bine legata?si daca intradevar este anubias.
[img=http://img71.imageshack.us/img71/2250/091408201209cf9.th.jpg]
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Sincer, frunza din prim plan precum si radacinile care se vad nu pledeaza ptr un Anubias ci mai mult ptr un Echinodorus, ceva de genul E. parvifolius sau ceva asemanator. Insa frunzele laterale aduc a ceva Anubias. Fa o poza mai clara, mai prim plan.
[Email]
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu sunt aproape sigur ca nu e Anubias. Anubias-ul isi intinde frunzele pe o radacina , iar tija frunzei nu are mai mult de 4-5cm.

anubias

inca un motiv pentru care eu cred ca nu este Anubias, radacinile albe pe care le vad in poza ta.
daca eu am spus prostii, ii rog pe cei 'intelepti' sa ma mustruluiasca
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Votez ca e un echinodorus, da' habar n-am de care
[WWW]
M.Marius
Junior member

IP:

Cand ajung dupa-amiaza acasa o sa o plantez in substrat.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: