[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut.Am o probleama cu ciclarea unui acvariu de 30 litri.L-am ciclat de vreo 5 ori,dar tot e invadat de alge,plantele se topesc si pestii mor.de ce?

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
Gege
Senior member

IP:

De 5 x 1 luna = de 5 luni tot incerci sa iti ciclezi acvariul? Cat dureaza ciclarea la tine, teste de apa?, ceva despre filtrare, pesti?

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Merge vreo 2 saptamani cu pesti,dupa care se face ceva pojghita alba deasupra,ca un mucegai si mai apar si viermi mici si albi pe peretii lui.Ciclarea la mine tine 2-3 saptamani doar cu plante in el.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
[MSN]
Gege
Senior member

IP:

Tot nu spui nimic de filtrare , substrat, fertilizezi?

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ai dreptate,am uitat. E un acvariu aquael shrimp set 30 cu echpamentul din fabrica.Fertilizari nu,filtru cu burete aquael pat mini.Teste de apa nu am.Ca plante valisneria,moss ,microsorium si niste egeria densa topita.

[MSN]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai fa niste teste si zi-ne cat ai amoniacul, nitritii si nitratii.
Apoi e important sa ne zici daca folosesti filtru/ ce filtru.
Apoi, ce substrat ai si ce alte suprafete inerte.
Si la sfarsit, ce plante ai in acvariu si daca suplimentezi cu CO2.
Si de curiozitate, ce pesti ai incercat (specie si numar).

Mai are careva si alte idei?

[Avatar]

IP:

Am avut 2 saptamani 1 pleco de 20 cm si 2 tetra.Dupa care am pus un labeo bicolor de 10 cm si a murit.Iar de o saptamana acvariul e in deriva.

[MSN]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai ai raspunsul deja. Bunicu' avea mai mult spatiu de manevra dupa ce i-au batut capacul. Nu ca i-ar mai fi trebuit.

Cumpara-ti teste. Statisticile arata ca numai facutul de teste in sine iti da o apa mai de calitate in acvariu.

Incerc sa-mi dai seama cum statea un peste de 20 cm intr-un cub de 30 cm. L-ai antrenat sa stea in coada? Sau o fi murit tocmai pentru ca era prea batran sa mai invete trucuri noi?

[Avatar]

IP:

A fost pus temporar cat sa se inradacineze plantele in acvariul mare de 125 litri.Singurul care a murit era labeo .Cel de 20 era pleco si state pe diagonala.Acum e bine mersi in acvariul mare.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2016 15:24:15

[MSN]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Scuze, eu nu am experienta decat cu acvariile marine.
Cati cm de peste poti pune in 30L la acvariile de apa dulce?

[Avatar]

IP:

Eu vreau sa tin creveti in el sau pui de vivipari.

[MSN]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Astazi schimb apa in acvariul mare.Sa pun numai apa dinaia in asta.

[MSN]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai pune creveti sau vivipari. Nu pesti de 20 cm. Sau de 10 cm.
Si daca nu merge, atunci inteleg sa te intrebi de ce. Acum e clar ce nu e in regula.

[Avatar]

IP:

Incredibil ce citesc de vreo 2-3luni incoace, de la cativa useri.
Si ma simteam vinovat daca trecea o zi in plus la programul de schimb partial al apei...pleco in 30l, labeo la fel...
Uite care e treaba,ma cam doare sufletul de la ultimele topicuri, asa ca te rog,daca ciclarea nu iti reuseste,incearca sa nu o grabesti acum cu vreun pangasius ceva, cand tu ai un filtru cat o cutie de chibrite...incredibil
LAsa mai mult acvariul la ciclat si fara pesti in el, iar cand e sa pui pesti, pui specii care nu depasesc 5cm la MATURITATE. Sunt curios, in cazul in care ai un acvariu mai mare,cati litrii ai la el si ce/cati pesti ?

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Paiii,am un juwel rio 125 cu un filtru extern JBL e901 cu 2 perechi de scalari,2 scalari mai mici,1 ancistrus,1pleco,2sae,4moli,3platy,1 labeo bicolor ,1kuhli,1 tetra si un rasbora singuri,2 transparenti si in jur de 12 cory,2 femele de betta si un mascul de betta batran .

[MSN]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uimitor

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ar cam trebui sa mai renunt la pesti,nu?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2016 17:14:55

[MSN]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Arunca un ochi aici )) Si n-am trecut toti pestii.
AqAdvisor Link

Warning: Angelfish requires a tank with more height.
Note: Bristlenose Pleco needs driftwood.
Note: Hypostomus plecostomus needs driftwood.
Warning: Hypostomus plecostomus is not recommended for your tank - it may eventually outgrow your tank space, potentially reaching up to 30 cm.
Suggestion: If you want to keep more than 1 Molly, minimum recommend male to female ratio is 1:2 (M:F). You will be less likely to experience problem if you get even more females.
Suggestion: If you want to keep more than 1 Platy, minimum recommend male to female ratio is 1:2 (M:F). You will be less likely to experience problem if you get even more females.
Note: Betta [Female] can still become aggressive even if she doesn't show aggression right away. Not recommended to be mixed with peaceful community species. Also, they may jump - lids are recommended.
Warning: Betta [Female] is not recommended to be with Betta [Male] due to high male aggression.
Note: Betta [Male] may jump - lids are recommended. They can become stressful under presence of too many shoaling species. Try to keep under 1 shoal if the tank is small. Individual bettas may exhibit varying degrees of aggression and care should be taken that exceptionally aggressive/territorial fish be separated from a community before any damage may occur.
Warning: Betta [Male] will likely to fin nip Angelfish.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Angelfish - further research is highly recommended.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Bristlenose Pleco - further research is highly recommended.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Hypostomus plecostomus - further research is highly recommended.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Siamese Algae Eater - further research is highly recommended.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Bronze Cory - further research is highly recommended.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Betta [Female] - further research is highly recommended.
Warning: Betta [Male] is not recommended to be with Red Tailed Black Shark - further research is highly recommended.
Note: Red Tailed Black Shark may jump - lids are recommended.
Warning: Your selected species may eventually require 173% of your aquarium space. You may need to deal with territorial aggressions later on. Try removing some of (Pterophyllum scalare, Ancistrus sp., Hypostomus plecostomus, Crossocheilus siamensis, Corydoras aeneus) or get a larger tank.

Warning: You NEED to add more aquarium filtration capacity!!!

Your aquarium filtration capacity for above selected species is 22%.Help on Filtration capacity
Your tank is too small - it will require massive amount of frequent water changes each week!

Your aquarium stocking level is 227%.
Your tank is seriously overstocked. Unless this setup is temporary, you should consider a larger tank.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

6 scalari in 125 de litri, asta e spatiu de maxim 2, un labeo, 2 sae, pentru pesti aia ai nevoie de macar 250 de litri, eu am un labeo cu 2 gurami si 2 ancistrusi in 140 de litri, acvariu de un metru lungime si tot e cam mic.
Pojghita de deasupra apei este biofilm, care se depune ca o pelicula deasupra apei, viermisorii se rezolva cu sare, acvariul tau banuiesc ca are capac, daca nu cauta unul, ca sa nu se mai faca biofilm fa agitatie la suprafata apei, iar fiermii cum am spus se rezolva cu sare sau schimburi de apa.

Intr-un cub de 30, boti baga acel betta " batran " , plantat, am vazut la un petshop un acvariu minunat plantat, care avea o lumina de rahat, substrat nutritiv, fara adi?ie de CO2, dar parca tin sa cred ca folosesc si ceva fertilizanti.
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Scalarii ii am de cand aveau 4 cm.Am sesizat de cateva saptamani ca ar trebui repartizati.O sa incerc sa reduc nr. pestilor cat mai rapid.
Informatiile alea le cam stiam,dar nu am putut nicodata sa le respect.

[MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: