Author |
Message |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2006 09:42:32
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
beauty
Junior member
IP:
|
puii sunt inca pe frunza. am citit ca nu trebuie sa fie acvariu cu substrat. ce sa fac? ii pot pune separat intr-o fatatoare, dar prefer sa stea cu parintii. care vad ca au grija sa nu cada pe substrat.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/01/2006 11:56:36
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
beauty wrote:puii sunt inca pe frunza. am citit ca nu trebuie sa fie acvariu cu substrat. ce sa fac? ii pot pune separat intr-o fatatoare, dar prefer sa stea cu parintii. care vad ca au grija sa nu cada pe substrat.
Mai ai pesti acolo? Cit e de mare acvariu? Da detalii.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/01/2006 13:53:47
|
beauty
Junior member
IP:
|
in acvariu e doar perechea . si 3 plante. acvariu 50l.
|
|
 |
alina_g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/01/2006 15:47:08
|
alina_g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2668cd540346d5e26736.jpg)
IP:
|
Daca substratul e pietris, nu-ti vor supravietui prea mult dupa ce vor iesi la zbor. Daca e nisip, atunci poate ai sanse.
|
|
 |
gigi_dobre
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/01/2006 16:11:48
|
gigi_dobre
Junior member
IP:
|
Singura solutie este in acvariu in acest caz cand nu ai pregatit un astfel de bazin (bac).
Poti s-a ai noroc s-a si putin noroc si sa ai un spectacol deosebit.
Trebuie in orice caz indepartate icrele albite Eu mi-am confectinat o scula dintrun ac (de preferat depescuit cat mai mic si indreptat ) si matisat pe un betisor rigid si destul de lung sa nu bagi mana in acvariu, pesti se pot speria si isi mananca icrele.
Temperatura apei trebuie ridicata incet cu 1-2 grade
De preferat putina apa de ploaie la aceeasi temperatura foate incet in zona. Si putin aer in zona nu ar strica. Atentie nu trebuie spriati pesti Mai revin
|
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/01/2006 16:17:30
|
beauty
Junior member
IP:
|
azi e a5a zi. dimineata erau inca pe frunze. parintii desigur ca ma ataca si nu am sanse sa bag mana in acvariu. ma gandesc totusi sa acopar cu o folie tot substratul... planta pe care sunt puii e intr-un ghiveci. aia ramane.... o sa vad ce parere au pestii de asta...  daca nu reusesc, las asa ...ca vad ca sunt dornici sa depuna alte icre. mai ales masculul. ea e prea ocupata cu pestii...
|
|
 |
gigi_dobre
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/01/2006 16:38:16
|
gigi_dobre
Junior member
IP:
|
Am uitat. Icrele trebuie umbrite cu o foaie de ziar sau o coala alba pusa in dreptul luminii tuburilor ( in zona icrelor pentru a creea o stare de siguranta a parintilor. De fapt aceasta umbrire trebuia facuta inca di momentul icrelor pentru se ocupa in liniste de depunere dar mai ales de fecundare. Cu cat fecundarea este mai buna cu atat icrele albe sunt mai putine,
Acum treaba revine in parintilor. Icrele fecundate vor fi luate de parinti si eventual mutate unde cred ei ca sunt mai in siguranta. Nu te soeria ei le iau in gura si le muta ,nu le mananca.
Ce temperatura ai si eventual ce duritate pentru eventuale sfaturi daca mai ai icrele
Succes.
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/01/2006 17:13:39
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
Eu sunt de parere ca parintii stiu cel mai bine care e cel mai bun loc din acvariu pentru depus icrele. Nu va complicati cu scule, ziare, folii sau alte interventii, ca se sperie parintii si... adio pui. De ani de zile scalarii mi-au depus in acvariul cu substrat, si si-au indepartat singuri icrele albite, au mutat puii unde le-a convenit, i-au ingrijit cum s-au priceput ei mai bine si, in final, i-au scos "la zbor". Eu - in afara faptului ca le-am montat peste noapte o lampa de veghe chioara, de vreo 2W, care se gaseste in orice magazin de electrice, ca sa-si ingrijeasca ponta si pe intuneric - nu am intervenit cu nimic in treaba lor. In final, am avut pui de scalar pana m-am saturat sa-i tot donez la un pet-shop din apropiere.
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 07:51:48
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
Dalles wrote:De ani de zile scalarii mi-au depus in acvariul cu substrat

Care-i faza cu lipsa substratului? Puii o sa se ridice de pe frunza si o sa inoate ....... n-au nici o treaba cu substratu'  .
|
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 10:03:54
|
beauty
Junior member
IP:
|
dalles, pe acest forum am citit ca nu-i bine sa ai substrat..si vezi bine ca multi inca imi spun acest lucru....altfel, nu imi faceam eu griji....  . Cat de corecta e informatia asta???(cu substratul si puii??)
cand ar trebui sa hranesc puii??? :yeee: au cam 6 zile... :sic:
NU am intervenit nicicum in acvariu...nici cand erau icre , nici acum... era plin de icre putrezite...si apa nu am schimbat-o vreo o saptamana....si totul e OK!
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 10:23:44
|
Dalles
Membru banat
IP:
|
beauty wrote:Cat de corecta e informatia asta???(cu substratul si puii??)
Cred ca e un mit nefondat. Cam ca ala care circula pana mai anii trecuti si care zicea ca discusii trebuie tinuti numai in acvarii sterile, pentru ca in acvarii plantate... mor!!!
|
>((º>
)/[/url] |
|
 |
alina_g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 10:37:50
|
alina_g
Ultrahigh member
IP:
|
Dalles wrote:
beauty wrote:Cat de corecta e informatia asta???(cu substratul si puii??)
Cred ca e un mit nefondat.
Mie mi s-a intamplat sa nu ramana nici un pui dupa trei depuneri. Puii intra pur si simplu intre geamul acvariului si substrat si nu mai pot iesi. Nu stiu ce le place acolo... :o
Generatiile care au supravietuit au fost mutate din acvariul cu substrat in unul fara substrat. Aspirati cu un furtunel de pe frunza direct in acvariul steril. Am lasat in acvariul cu parintii numai cativa dintre pui si asta ca sa nu stresez prea tare parintii ca au ramas fara copilasi  . In sfarsit, rezultatul a fost ca acei pui ramasi cu parintii s-au sinucis  :o.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 10:49:49
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
alina_g wrote:Mie mi s-a intamplat sa nu ramana nici un pui dupa trei depuneri. Puii intra pur si simplu intre geamul acvariului si substrat si nu mai pot iesi. Nu stiu ce le place acolo... :o
Ceva ciudat acolo  ....... puii trebe sa inoate formind un nor in juru' parintilor, nu sa intre-n nisip.
|
|
 |
alina_g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 11:08:42
|
alina_g
Ultrahigh member
IP:
|
MARELE ALB wrote:Ceva ciudat acolo  ....... puii trebe sa inoate formind un nor in juru' parintilor, nu sa intre-n nisip.
Asta se intampla numai cateva zile. Treptat, norul se micsoreaza vizibil si pana la urma dispare.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/01/2006 12:59:24
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
alina_g wrote:Treptat, norul se micsoreaza vizibil si pana la urma dispare. 
Probabil parintii sint vinovati: in mod normal trebuie sa-i ia in gura si sa-i scuipe inapoi in nor pe rebelii care pleaca la plimbare. Uneori ii mai inghit. Poate in timp sa invete cum e cu dadacitu' :baby: .
Poate ca unii mai slabi mor de foame .......
|
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/01/2006 10:59:36
|
beauty
Junior member
IP:
|
mi s-a confirmat ca nu e doar mit. puii inotau de pe frunze spre pietris. chiar am vazut pui intre peretele acvariului si pietris... parintii se chinuie sa-i prinda inainte sa ajunga pe substrat...dar nu prea fac fata.  . nu stiu cati mai raman pana deseara....
chaiar au o atractie pt substrat!
|
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/01/2006 11:05:34
|
beauty
Junior member
IP:
|
pt FARAONU': la tine s-a intamplat ca de pe frunza puii sa inoate apoi in jurul parintilor? direct? din prima zi de inot liber?...... ai mei se duc ori in sus spre suprafata apei, ori in jos pe pietris....
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/01/2006 12:51:34
|
Dalles
Membru banat
IP:
|
In cazul in care te intereseaza si parerea mea: puii inoata fara efort in jurul parintilor inca din prima zi, fara sa se duca in sus, fara sa se duca in jos. Dupa ce li se rupe filamentul ala de pe cap, pur si simplu raman un pic uimiti langa cuib, dupa care incep usor-usor sa plece in explorare. Nici in sus, nici in jos, ci in lateral. Repet: fara nici un efort sa se mentina la un anume nivel al apei. In momentul in care se indeparteaza prea mult intervin parintii, care-i aduc pe micii aventurieri inapoi printre fratii nedezlipiti.
Am cateva poze prin calculator si diseara, cum ajung acasa, le caut si le postez aici: scena clasica e a unei frunze pe care mai sunt inca pui lipiti si in jurul careia inoata, totodata, un stol de pui dezlipiti. Totul printre boturile grijulii si uriase ale parintilor.
Daca ai pui care "o iau in jos" probabil ca s-au nascut cu un defect care nu-i lasa sa inoate si sa se mentina la un nivel al apei. Puii aia ar fi bine sa-i lasi sa se intoarca in "Paradisul scalarilor". Am avut o data un lot de pui pe care ii luasem ca sa se aleaga si in care erau doua exemplare care inotau foarte chinuit, oblic cu burta inainte. In zapaceala prinderii lor, in magazin, nu am observat nimic si i-am luat la gramada. Acasa abia a doua zi i-am remarcat. Probabil ca proveneau dintr-un lot eclozat intr-un acvariu fara substrat. Au fost bolnavi tot timpul cat i-am avut. Au ramas mai mici decat ceilalti (probabil ca nu ajungeau sa manance suficient) si nu au reusit sa-si gaseasca o pereche, bineinteles.
De fiecare data cand ii vedeam ma iritau. Poate sunt eu mai chitibusar, dar imi plac animalele perfect sanatoase.
Nu trebuie sa uitam ca in natura selectia e deosebit de severa. Conditiile de acvariu ne fac sa protejam exemplare care n-ar avea nici o sansa in salbaticie. Precum puii care cad pe substrat.
|
>((º>
)/[/url] |
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/01/2006 01:04:42
|
Dalles
Membru banat
IP:
|
Dalles wrote:...Am cateva poze prin calculator si diseara, cum ajung acasa, le caut si le postez aici: scena clasica e a unei frunze pe care mai sunt inca pui lipiti si in jurul careia inoata, totodata, un stol de pui dezlipiti. Totul printre boturile grijulii si uriase ale parintilor...
N-a fost chiar "diseara", dar am reusit sa le pun. --->
Icrele au fost depuse pe o frunza mare de Anubias. Dupa ce toti puii au eclozat, parintii i-au strans in stol langa tufa de Heteranthera.
Scuze pentru calitatea pozelor. Le-am facut cu un Polaroid slabut rau de tot.
|
>((º>
)/[/url] |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/01/2006 08:33:12
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
Dalles wrote:puii inoata fara efort in jurul parintilor inca din prima zi, fara sa se duca in sus, fara sa se duca in jos. Dupa ce li se rupe filamentul ala de pe cap, pur si simplu raman un pic uimiti langa cuib, dupa care incep usor-usor sa plece in explorare. Nici in sus, nici in jos, ci in lateral. Repet: fara nici un efort sa se mentina la un anume nivel al apei. In momentul in care se indeparteaza prea mult intervin parintii, care-i aduc pe micii aventurieri inapoi printre fratii nedezlipiti.
Super descrierea ta  .......
Acum vreo 2 saptamini am asistat la o scena din asta in sarcofagu' meu  ....... perechea de scalari cu noru' de pui dupa ei, intr-o tona de apa, pacat ca n-am reusit sa scot leeri d-acolo  si le-au facut de petrecanie  ....... ideea e ca puii nu s-au bagat in pietris, s-au comportat cit se poate de natural.
Da' lasa ca scoti io leeri aia d-acolo  ....... sa vedeti apoi bucurie pppaaa scalarii mei  ....... doar ei in doi metri jumate de acvariu  .......
|
|
 |
|