[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pete albe pe peretele acvariului?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara. Mi-am schimbat toata apa din acvariu acum o saptamana pentru al curata, mentionez ca nu am folosit substante chimice, mi-au aparut ceva pete mici transparente spre alb pe peretii interiori ai acvariului, ce ar putea fi ?

Multumesc anticipat de ajutor!

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fara niste poze macro e greu de spus - si fara alte informatii despre filtrare, cum ai spalat acvariul, de ce, ce pesti ai, ai plante, samd. E posibil sa treaca cand se va recicla acvariul.

Pot fi multe chestii:

a) inceput de green spot algae.
b) pui de melci
c) ceva fungus.
d) se misca ? pot fi si vietati (viermi, hydra, samd ...)

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu Aquel de 60L 60x30x30. Am filtru inter Tetratec 250 [/img]http://www.happypets.ro/images/poze_produse/easy_cristal_250.png[img] filtru mecanic biologic. Mentionez ca am acvariul de vreo 2 luni nam avut problema asta cu el la inceput am observat asta doar dupa ce iam schimbat apa de tot acum cateva zile ...Am lasat apa in recipiente mai mult timp inainte cred ca 5-6 zile cu solutie aqua safe.

uite si poze atasate
[Thumb - IMG_0255.jpg]

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

schlossermarius wrote:Am un acvariu Aquel de 60L 60x30x30. Am filtru inter Tetratec 250 [/img]http://www.happypets.ro/images/poze_produse/easy_cristal_250.png[img] filtru mecanic biologic. Mentionez ca am acvariul de vreo 2 luni nam avut problema asta cu el la inceput am observat asta doar dupa ce iam schimbat apa de tot acum cateva zile ...Am lasat apa in recipiente mai mult timp inainte cred ca 5-6 zile cu solutie aqua safe.

uite si poze atasate

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

pics
[Thumb - IMG_0259.jpg]

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

da se si misca cand trec pestii pe langa ele..
[Thumb - IMG_0247.jpg]

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca nu sunt bifurcate la capat (si atunci e vorba de Hydra) si doar niste firicele mici lunguiete, atunci presupun ca sunt o forma de bacterii.
Le-am avut si eu in acvariul de 16L pe perioada ciclarii, cand nu aveam deloc vietuitoare (ma rog, am ciclat cu melci comunitari) si filtrul era mai murdar.

Odata cu ciclarea cat si cu curatarea filtrului, incep sa dispara odata cu limpezirea apei.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

nu sunt bifurcate. Sunt par rotunde si sunt ca niste mucus....dar ce sa fi aparut nu am avut probleme pana acum? sa fi fost ca am tinut apa destul de mult in recipiente? dar am bagat aqua safe in ea.. Am crezut ca sunt alge prima data! Oricum in viitorul apropiat o sa scot locatari sa ii mut in alt acvariul ptr ca vreau sa il plantez pe acesta! dar oare cum scap de chestiile astea?

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

schlossermarius wrote:nu sunt bifurcate. Sunt par rotunde si sunt ca niste mucus....dar ce sa fi aparut nu am avut probleme pana acum? sa fi fost ca am tinut apa destul de mult in recipiente? dar am bagat aqua safe in ea.. Am crezut ca sunt alge prima data! Oricum in viitorul apropiat o sa scot locatari sa ii mut in alt acvariul ptr ca vreau sa il plantez pe acesta! dar oare cum scap de chestiile astea?

si acvariul e plin de ele mentionez ca au aparut foarte repede?
[Thumb - IMG_0247.jpg]

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce te-a facut sa schimbi toata apa ?

Nu e nici o legatura intre declorinare si cata mancare ramane necuratata din acvariul pestilor. Te rog sa cauti 'ciclul azotului' sau 'ciclarea acvariului' si vei afla legatura intre clor, bacterii, etapele ciclarii, samd.

Am sentimentul ca tii pestii intr-un acvariu deciclat, si asta e toxic pentru ei (drept dovada apar 'depuneri' si pe peretii acvariului, care cred ca sunt doar niste bacterii sau alte micro organisme care speculeaza surplusul de mancare - caci filtrul probabil e deciclat).

Poti sa le cureti cu o periuta de dinti pe care n-o mai folosesti si o clatesti bine.

[WWW]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Ce te-a facut sa schimbi toata apa ?

Nu e nici o legatura intre declorinare si cata mancare ramane necuratata din acvariul pestilor. Te rog sa cauti 'ciclul azotului' sau 'ciclarea acvariului' si vei afla legatura intre clor, bacterii, etapele ciclarii, samd.

Am sentimentul ca tii pestii intr-un acvariu deciclat, si asta e toxic pentru ei (drept dovada apar 'depuneri' si pe peretii acvariului, care cred ca sunt doar niste bacterii sau alte micro organisme care speculeaza surplusul de mancare - caci filtrul probabil e deciclat).

Poti sa le cureti cu o periuta de dinti pe care n-o mai folosesti si o clatesti bine.

Ce spui daca o sa schimb apa toata din nou sa incep iara ciclara , pana atunci tin locatari in alt acvariu ca oricum vreau sa il plantez. Chestia cu mancarea nici eu nu cum si cat sa le dau ca sunt cam multicei si le e tot timpu foame

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pasii sunt simpli, dar nu dai detalii despre celalalt acvariu. Trebuie sa fie ciclat, daca nu, o sa aiba probleme pestii.

In asta nu e necesar sa scoti apa, doar mai ai rabdare 2 saptamani pana pui pestii iar (plantele le poti adauga oricand). Insa cu atata surplus risti sa dai rau in alge, deci citeste pe aici pe la coltul incepatorului jurnarele unor acvarii (cum ar fi cel al lui stefan, imi vine primul in minte, de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16721.page )

[WWW]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

celelalt acvariu e mai mic 40l , da nu este ciclat dar problema e ca daca as dori sa bag plante in acesta nu prea pot ca am substrat artificial din pacate. Am vrut sa bag apa din acesta si sa pun un flitru Aquel care mia venit standard cu acvariu principal(care are probleme ) ce zici?

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cum este substratul artificial? Din ce este ?
allexxandra
Unripe member

IP:

Acele pete albe pot fi probabil de la apa calcaroasa.
Eu am patit asa dar petele se vedeau dupa ce goleam apa din acvariu, atunci am observat pe peretii acvariului niste pete albe. Mentionez ca am bagat apa de la robinet.
Dupa ce am schimbat apa, totul a fost ok.
popescu.cristian10
Member

IP:

si eu am avut acele pete acum 2 zile,dar am luat un filtru fluval u2 si dupa ce am curatat geamul cu acea perie speciala de curatat acvari,nu au mai aparut inca,mentonez ca la mine s-au facut pt ca am putin cam suprapopulat acvariu si nu a facut fata primul filtru care nu era asa performant,bafta si tie incontinuare.
[Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

pai si eu tot apa de la robinet am bagat dar am bagat si aqua safe in ea. Si acvariul meu e suprapopulat. Filtrul Tetra o sa il schimb si sa pun filtrul cu care a venit acvariul initial filtrul acela simplu de la Aquel cu burete.

Multumesc de sfaturi.

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

schlossermarius wrote:pai si eu tot apa de la robinet am bagat dar am bagat si aqua safe in ea. Si acvariul meu e suprapopulat. Filtrul Tetra o sa il schimb si sa pun filtrul cu care a venit acvariul initial filtrul acela simplu de la Aquel cu burete.

Multumesc de sfaturi.

Ai grija cu schimbatul asta de filtre. Eventual, mergi cu ambele filtre in paralel pana cand "se cicleaza" filtrul nou.
Eu zic sa cureti geamul si sa vezi daca reapare problema.

Nu mi-ai raspuns cu privire la substrat. Cu ceva timp in urma eu mi-am scos substratul din acvariu fara sa scot pestii. Aveam o granulatie mica si l-am scos cu ajutorul unui furtun mai gros. Operatiunea a durat 1 luna , ptr ca faceam asta in acelasi timp cu schimburile de apa.(am aspirat pietrisul ) Exista metode si ptr adaugarea unui alt substrat fara sa faci dezastru in acvariu. (nu ma refer la substrat fertil) (doar nisip, pietris cu granulatie mica 1-2-3-4 mm).
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

BGD46 wrote:
schlossermarius wrote:pai si eu tot apa de la robinet am bagat dar am bagat si aqua safe in ea. Si acvariul meu e suprapopulat. Filtrul Tetra o sa il schimb si sa pun filtrul cu care a venit acvariul initial filtrul acela simplu de la Aquel cu burete.

Multumesc de sfaturi.

Ai grija cu schimbatul asta de filtre. Eventual, mergi cu ambele filtre in paralel pana cand "se cicleaza" filtrul nou.
Eu zic sa cureti geamul si sa vezi daca reapare problema.

Nu mi-ai raspuns cu privire la substrat. Cu ceva timp in urma eu mi-am scos substratul din acvariu fara sa scot pestii. Aveam o granulatie mica si l-am scos cu ajutorul unui furtun mai gros. Operatiunea a durat 1 luna , ptr ca faceam asta in acelasi timp cu schimburile de apa.(am aspirat pietrisul ) Exista metode si ptr adaugarea unui alt substrat fara sa faci dezastru in acvariu. (nu ma refer la substrat fertil) (doar nisip, pietris cu granulatie mica 1-2-3-4 mm).

pietris artificial granutal (portocaliu) 3-4 mm

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

as putea sa le folosesc pe amandoua si sa scot pompa de aer din uz

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: