gengiskhan wrote:Hei, recunosc poza aia la cafenea...
Da' lipseste ceva:
traducerea.
Ce scrie acolo despre romania?
Mda situatia sta cam asa...
Intr-o buna zi m-am trezit cu telefon de la
George.
Am fost rugat sa ma ocup de subiect. Trebuia produs repede un material care sa fie publicat in urmatorul numar al AQUAJOURNAL.
Japonezii erau la al tzanshpelea
deadline, riscam sa pierdem oportunitatea de a ne prezenta pasiunea asa cum a fost ea cu bune si rele in Romania...din lipsa de oameni care sa se ocupe de subiect. Nu as fi vrut ca sa apara ca de fiecare data numele Ungariei, Bulgariei, Ukrainei samd...iar noi canci ca deobicei
In ultima perioada stau prost cu timpul in general ..extrem de prost.
Si mai prost atunci cand ai la dispozitie 2-3 zile ca sa faci un material in care trebuiai sa combini informatie de specialitate, istorie locala legata de acvaristica, realizari prezente, discutii despre forum, intalniri de duminica samd cu poze, cu acvarii mai mult sau mai putin reprezentative pentru interesul lor...eventual cateva date despre promovare ADA in Romania.
Totul a fost pe super graba, japonezii aveau task-uri legate de descriere...iar timpul a fost extrem de scurt.
Cumva sper ca am reusit sa le pun pe masa un material cum au dorit ei. Nu stiu...nu am avut reatii dupa.
Avem o varianta in romana a ceea ce banuim sa fie in japoneza acolo in revista(dupa cum banuiti vorbesc japoneza fluent

..deci nu bag mana`n foc ), cum desigur, avem si varianta englezita ce le-a parvenit lor, periata si cu appoiment-ul "
doamnei Mosu"

...careia tin sa-i multumesc ca m-a scutit de acest lucru si care in plus a impachetat mult mai literar aceasta versiune decat as fi avut rabdare, probabil pricepere..etc. Oricum nu-i de colo faptul ca a primit materialul si l-a retransmis englezit in cateva ore ca sa fim in termen...termenul limita de send-uire al materialului catre japonezi.
Mosu si-a luat angajamentul ca o sa puna in cel mai scurt timp materialul pe forum. Si luat a fost
Deci daca vreti materialul publicat si in alta limba decat cea japoneza pe care desigur o stapaniti cu totii la fel de bine ca si mine...stiti pe cin` sa-l tocati marunt!
La acvarii m-am oprit asupra a doua variante ...una cu care stiam ca merg la sigur: veti fi observat probabil cateva acvari dealtfel apreciate in repetate randuri de catre cei de la AGA...stiam ca nu dau gres cu ele.
Sorine sa traiesti uite ca inca odata ai cules aprecieri!
Cel de al doilea acvariu...cel porcesc

, l-am trimis numa de al dracu`...asa sunt eu. Am vrut special sa-l propun catre revista!
In mod teoretic imi facusem treaba pozata doar cu cele ale lui Sorin...
Doar ca, mi-am adus aminte de o anumita discutie purtata pe un alt forum, discutie in care "imputiciunea sa"

cum imi place sa-l alint eu pe farao`

ducea munca de a lamurii cu diversi bizoni, necesitatea de a face un anumit tip de acvaristica. Am zis
ia bre sa vedem cine avea dreptate atunci...
Porcu ce promova acvaristica de calitate la talibani sustinand din umbra ideile mele despre modul in care se practica aceasta pasiune la modul corect sau restul latrailor???...
Mis`pare chiar...ca, intr-un final glorios si-a luat ban acolo fara sa reuseasca ...

incercand sa discute despre substraturi...un subiect care a dat dureri de cap la romani din vremuri istorice ale forumismului (si asta o cunosc si eu de pe vrema cand in loc de sol de ADA lumea avea alte deziderate)

Ca sa zic asa, finutz, cred ca suntem un popor prea emotional si profund patriot

...atat de patriot incat am vrea sa facem acvaristica daca s-ar putea cu argila de Cucuteni.
Ca ie a noastra si ne mandrim cu ia.
Daca imi aduc aminte acvariul ala de la care se iscase cearta, zace acstazi pe coperta ADA

...fratioare
Porc ca sa zic asa intorcand un pic proverbul...
iei un ban...dar stai in fatza
Macar acum nu pot fi acuzat de nimeni ca i-am influetat si pe japonezi cum ca ala ar fi un acvariu reusit

...pentru ca odata predat materialul cu totul(script si poze) ei au ales pozele care ajung sau nu mai departe. In functie de ochiul lor...oblic care percepe altfel decat noi estetica unui acvariu. Asa ca uneori uite ca mai apreciaza si Porc...nu numai sushi
Pe aceleasi principii au fost prezentate si cateva poze de la intalinirile noastre duminicale. Daca nu ma insel astea`s poze facute chiar de tine
Radule in cafeneaua noastra draga unde obisnuiam sa-mi beau ceaiul

...banuiesc ca tocmai ritualul ceaiului i-a impresionat pentru ca vad ca la loc de cinste este cescuta de portelan eleganta in care aduce ceaiul aromat dupa ritualul nostru binecunoscut cronometrat cu timer-ul de rigoare
Cam asta e istoria pe scurt si romantzata a materialului puplicat de ADA.
Oricum,
Alex multumesc ca ai pus un feedback la ceea ce am produs in sistem de urgenta prin luna ianuarie...de atunci nimeni nu mi-a mai zis nimic despre subiect
Esti singurul care ai suflat ceva...
Ma bucur daca am putut sa pun un pic umarul la promovarea forumului si a acvarisiticii asa cum este ea la noi cu bune...cu rele, dupa cum ne-am priceput si ne-a taiat capu` pe fiecare. Multumesc celor care au apreciat! Sanatate celor care m-au injurat!