[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
hrana congelata  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

salut voi cum procedati cu mancarea congelata ? spunetimi daca e bine daca fac asa : rup cat trebuie o spal astept sa se decongeleze apoi le dau ?
cum se procedeaza ?
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

e ok..daca ai cumparat direct dim magazin de specialitate nu vad sensul de ai spala ,au trecut prin toate procesele!
daca ai achizionat din piata si i-ai congelat e mai problematic,nu se stie din ce sursa sunt

fostul user ozy
[WWW]
Giany
Membru de baza

IP:

din hornbach i`am luat direct congelati
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

O scoti din ambalajul ei si o arunci direct in acvariu asa cum este ea. Nu are niciun rost sa o dezgheti.
Pestii o sa ciupeasca din ea.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Atunci stai linistit

fostul user ozy
[WWW]
Giany
Membru de baza

IP:

si mancarea asta trebuie scoasa daca este in exces nu ?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2010 20:51:37

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu pune congelata ca o sa iti moara pestii. Nu vorbesc din auzite ci din vazute. Ia un pahar din plastic si pui apa calduta putin cate putin si agiti (amesteci) pana se decongeleaza . Mai lasi cam 5 minute ca apa calda sa incalzeasca hrana si apoi le dai pestilor. Puteai sa ii intrebi pe baietii de acolo si aveau sa iti spuna acelasi lucru. Si inca ceva care tine de logica pana la urma: daca pestii sunt cat de cat afectati de schimbarile de cateva grade a temperaturii apei cum crezi ca le va fi cand vor inghiti bucatelele alea semicongelate ?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2010 21:38:57

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Giany
Membru de baza

IP:

asta m`am gandit si eu initial... cei de la hornbach mi`au zis sa fac exact cum mi`au zis colegii de mai sus ... am pus o bucatica direct in acvariu si in cateva secunde s`a dezghetat complet
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu am vrut acu vreo 45 de minute sa-mi exprim dezacordul vizavi de administrarea direct, congelata, a hranei la pesti, cu ciugulitul ei de catre acestia, dar am zis ca mai bine tac. Ca ma gandeam...pestii-s poikilotermi...au temp corporala in jur de 28 grade, cam cu 2 grade peste cea a apei in care traiesc...vine omu' si-i da hrana congelata, la minus "n" grade, dar care, instantaneu cand ajunge in acvariu incepe sa se dezghete. Dar e unii mai hrapareti, care nu ciugulesc ci infuleca ditamai bucatile congelate...oare ce-o zice stomacul astora? Nu cumva si asta o fi o cauza a faptului ca, mereu dupa ce i-am hranit pe ai mei africani cu congelata, apareau fecalele subtirele, albicioase care treceau de la sine, dar foarte greu...
Eu unul sunt contra administrarii ei congelate. Mai bine decongelata, un pic spalata si apoi.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

neaparat decongelata,la prima hranire cu congelata ''my ugly boy's'' au facut ceea ce doar houdini ar fi in stare sa faca(nu stiu daca atat de repede... ).Masa urmatoare am decongelat-o,si de atunci tot asa..

.....
[Email] aim icon
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu sunt mai tipicar. O iau, o clatesc un pic, o las pe o tavita speciala, dedicata pestilor. Apoi, revin cu un cutit (asta nu e dedicat, dar il clatesc extrem de bine) si o fac bucatele mici-mici ca sa ma asigur ca se dezgheata omogen. Acum depinde si de tipul de hrana, si fie o las pana se dezgheata complet si apoi o arunc in apa, fie o mai clatesc odata si arunc zeama in exces ca sa nu imput apa din acvariu aiurea.

PS Offtopic: Da, am vazut la africani cateodata un aspect mai neplacut la fecale. Oricum, le dau odata la 10-14 zile, ca o gustare. Deci in restul de 9-13 zile evit total acest aspect Acum serios, am vazut asta la cele congelate gen Cichlid Mix. Deci e chiar nasol daca e cu carnita multa si numai carne. Insa la o mancare congelata mai vegetala cum e Ocean Nutrition Formula Two este perfect. Are o gramada de vegetale, dar si ceva carnita dar si usturoi. Dupa ce le-o dau pe asta se curata, si 2 zile au cei mai frumosi rahati

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

eu le dau la africani ocean nutrition, sunt ambalate, in forma de cubulete, nu stiu ce fel de hrana congelata le dai tu, de zici ca trebuie sa tai ... in fine, las cubuletele la dezghetat intr-o farfurioara pana ajung la temperatura camerei, apoi storc putin fiecare cubulet sa iasa zeama din el si le dau pestilor sa manace. Sa nu ma intelegi gresit, acea zeama rezultata in urma decongelarii si ce iese din cubulet dupa ce il storc o arunc! Iar pestii imi multumesc sarind din apa ca nebunii

Don't force it ... Get a larger hammer.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

D-alea le dau si eu, dar Cichlid Mix nu mai le dau ca are prea multa carne si unii au niste fecale care denota o indigestie, adica sunt mai albicioase si subtiri.
Formula Two care e tot de la Ocean Nutrition este mai consistenta, si o tai, intrucat ea nu se dezintegreaza asa usor si prefer sa le fac un fel de cubulete mai mici de 3-4 milimetri.

LE Nu vreau sa fac anti-reclama, dar alea congelate de la Hornbach sunt niste mizerii. Poate ca daca ai rabdare sa le clatesti bine sunt mai ok. Eu numai de la Ocean Nutrition folosesc.

This message was edited 4 times. Last update was at 01/11/2010 23:48:31

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
niq
Junior member

IP:

si eu la bettanii mei le dadeam hrana congelata: puneam un cubulet (fara sa-l spal sau sa-l decongelez) direct in acvariu, si in cateva secunde se topea singur, si mancau pana se saturau.
Bine, nu faceam nici exces, asta era hrana o data sau de 2 ori pe saptamana, in rest le dadeam fulgi sau granule.
i-am tinut de pui pana pe la cateva luni, cand au inceput sa se ciondaneasca (ii tineam in acelasi acvariu) si a trebuit sa-i dau, fiecare separat, ca sa nu mai am razboaie in acvariu
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

@minnardy: O informatie noua pentru mine, multumesc mult. O sa vad cum fac... problema e ca eu le dau inima de vita la discusi si daca aia apuca sa se dezghete de tot, se face praf si se imprastie prin acvariu. Nu stiu ce sa zic... Bineinteles, te cred pe cuvant! Dar nu stiu cum as putea proceda altfel in cazul meu.

Cand le dadeam larve rosii, le dezghetam inainte si aveam grija ca fiecare sa aiba parte de portii egale. Cu inima de vita in schimb e alta problema.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu le dau cultivated blood worms de la ocean nutrition (am 3 discusi si 2 scalari)
o perioada o lasam sa se dezghete inainte sa le-o dau, apoi un timp o dezghetam eu instant cu apa fierbinte de la robinet, iar de vreo 6 luni le arunc cubuletele congelate direct in acvariu.
in mod clar nu e cea mai buna idee sa le dau hrana fara sa o decongelez, dar pana acum nu am avut probleme.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/11/2010 15:37:16

donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Giany mie cei din horn mi au recomandat fix pe dos fata de cum ti au recomandat tie adica sa dezghet inainte. Poate unde sunt eu un ogar mai batran si ma cunosc mai bine fiind un client destul de fidel le o fi fost rusine sa imi indruge baliverne.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Giany
Membru de baza

IP:

multumesc de sfaturi depinde de ce "inteligent " dai in petshop
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu le arunc mancarea congelata, dar in nici 10 secunde se dezgheata si o papa pe toata. Se intelege ca nu arunc halca toata inghetata acolo, doar bucati mici, cat mananca ei de cateva ori.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Personal, dezghet hrana congelata, din mai multe motive.
In primul rand, cand hranesc pestii, ma gandesc la mine. Rece nu-mi place decat berea (sticla trebe sa aibe gheata pe partea stanga ), in rest, totul trebuie sa fie caldut, sau la temperatura camerei. De ce n-ar vrea si pestii tot asa ceva? Deci dezghet.
In al doilea rand, hrana congelata, are pe langa carnita respectiva si o groaza de zeama care ajunge in acvariu. De acea zeama nu beneficiaza decat eventualui biofil de la suprafata apei. Cand o decongelez, o si clatesc intr-un pic de apa, in acest fel, eliminand acel suc

Of topic
@minnardy, animalele poikiloterme sunt animale cu "sange rece" care-si regleaza temperatura in functie de temperatura mediului inconjurator? N-am gasit o definitie exacta pe net. Sau n-am avut rabdare s-o caut

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Hrana
Go to: