[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate ciclide  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Ei .... si pentru ca era si momentul sa mai intreb si eu cate ceva iata-ma Deci vreau o anumita specie de ciclide Herotilapia multispinosa. Am incercat sa ma documentez si sunt cateva lucruri care imi sunt neclare.
1. Am citit in diverse locuri ca ar fi unele dintre cele mai cumintele ciclide si pot fi tinute impreuna cu alte specii de pesti mult mai mici decat ele. Ce sfat imi dati ? Am vazut inclusiv o filmare http://www.youtube.com/watch?v=7ZAfxK6Otsk . Nu as vrea sa imi gasesc ancistrusii facuti franjuri ... sunt febletile mele.
2. Perechile se aleg doar pentru o depunere sau se aleg "pe viata" precum la scalari ?
3. Exista un numar minim de exemplare care trebuie tinute ?
Multumesc.
Rog un admin/moderator sa imi mute postul la ciclide daca considera ca nu ii este locul aici.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Buna,

1. Sunt pesti destul de cuminti si de sfiosi, nu o sa ai probleme cu ei in acvariu... cu siguranta nu iti vor hartui ancistrusii, deci nu te stresa!
2. Perechile se aleg "pe viata"... in momentul in care unul dintre parteneri moare, atunci celalalt peste ramas isi cauta alt companion.
3. Pot fi tinuti pe perechi (mascul + femela) sau pe grupuri (5-7 indivizi)... in functie de bazin, de spatiul pe care-l au la dispozitie, de "organizarea" decorului, pestii se vor alege perechi si vor proceda ca oricare alta cichlida americana ... sunt pesti care depun pe suport solid, deci isi vor alege un "cuib" pe care il vor apara de intrusi.

- nu cresc mai mari de 8-10 cm lungime
- masculii sunt mai mari, au aripiorele (dorsala & anala) mai lungi si mai ascutite, sunt mai intens colorati
- mananca orice, nu sunt pretentiosi
- depun icre pe pietre, lemne, ghivece, etc. ... isi apara ponta si isi ingrijesc puii
- nu trag de plante si nu sunt certareti

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Va rog sa nu il inchideti, sigur voi mai avea ceva de intrebat

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hm, colega, revii in forta cu ciclide, bag seama. Bafta multa.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai.... sincer ne-am vazut si ne-am placut... mai ales ca am primit acum si incurajarile de la Koala Deja incepe sa devina realitate unul din visele mele: ciclide in acvariu cu plante

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci ... am ajuns ca imparatul din poveste ... cu ochi as plange si cu unul as rade. Au sosit ciclidele Mult prea devreme... si mult prea multe fata de ceea ce voiam eu. Sunt 5 exemplare de Herotilapia. Mi s-a spus ca doua au format deja o pereche si au depus chiar. Sunt cazate deocamdata intr-un acvariu impreuna cu pietroiul lor. De patru ore de cand au venit ma chinui sa le determin sexul si eventual printr-o minune sa imi dau seama care ar fi perechea deja formata ... insa nu reusesc. Deocamdata sunt destul de stresate de pe drum si stau toate ingramadite fie langa incalzitor fie se inghesuie toate in spatele pietroiului. Am nevoie de ajutor .... orice... linkuri/poze/ghionturi . Nu vreau sa pastrez decat doua exemplare si imi este teama ca ma voi alege cu doi masculi sau cu doua femele...

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

E mult prea devreme ca sa incerci sa faci "miscari de trupe"... iti sugerez sa lasi pestii in pace, barem cateva zile... ai sa-ti dai seama imediat (dupa ce se linistesc oleaca) care e perechea aleasa, vor ocupa o parte a bazinului si se vor comporta ca atare.

Altfel, nu ai decat sa opresti cele 2 extreme (cel mai mare si cel mai mic) si sa ii dai pe ceilalti.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfaturi Koala. De aseara si pana acum vad ca au prins un pic de curaj si se mai muta prin acvariu, bineinteles cu conditia sa nu ma vada . Au mancat un pic si din ceea ce am reusit sa vad de la distanta doi dintre ei stau intr-un loc, eventual daca fuge unul imedait sau la cateva secunde fuge si celalt dupa el/ea. Restul de trei (din care doi sunt mai mari si unul mai mic) stau mai mult impreuna. Am sa incerc sa ii mai urmaresc poate reusesc sa imi fac o idee.

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eujene, baga si o poza pentru ochiu' nostru ca sunt/em curiosi sa vedem noii tai locatari

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu mare placere as face asta, dar cred ca ar trebui sa ii tina cineva proptiti de geam ca sa stea la poza Deocamdata inca sunt "omul ce rau" asa ca fug de mine cu viteza luminii

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Lasa, bre, ca se dau ei pe brazda, doar esti tata' lor. Sa-ti traiasca si sa iti imbucure ochiu'. Si apoi tu pe al nostru

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari Kmol ptr locatarii noi............eu zic sa nu faci probleme cu comportamentul lor fata de anncistusii.
Astept cu nerabdare poze

fostul user ozy
[WWW]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca il transformam in jurnal.... Astazi la a doua zi de la o tentativa de amenajare a bazinului toata lumea este fericita. Eu ca nu mai aud pestii alergand prin bazin, ei/ele pentru ca nu mai imi vad moaca. Acum mai in gluma mai serios .... pestiucii astia nu mananca ? Sau nu mananca in fata mea doar ca sa nu ii vad ? . Schimbarile au fost in primul rand de bazin, ne-am gospodarit cu ce am gasit in casa, am facut o gramajoara de pietroaie, pus ceva nisip sa nu vada "copii" sticla . Am lasat special acvariul intr-un loc unde nu bate lumina in mod direct, iar lumina la bazin nu le-am aprins (ultima data cand am facut asta am crezut ca vor face infarct).
Acum cand scriu unul dintre ei (cred ca este mascul) a iesit la inspectie prin bazin iar un pomaceea si-a luat leapsa pentru ca indraznea sa intre in grota. Poze ... nu prea am reusit sa fac ... in afara de aceste doua tentative.
[Thumb - Fotografii-0019.jpg]

[Thumb - Fotografii-0023.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 23/10/2010 12:53:32

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ca baietii si fetele aveau nevoie de casa noua, cu ascunzisuri sa nu fim stresati, caci altfel ne decoloram mai ceva ca un cameleon "taticu" s-a executat. Am inlocuit substratul cu nisip mai fin, am reamenajat pietrele, am adus si o creanga si rezultatul pare multumitor pentru domniile lor.
Atasam dovada:
imageimage
imageimage

Intre timp ne-am mai "domesticit un pic , dovada faptul ca stam la poza. Intamplarea nefericita a facut ca unul din puii de guppy sa ajunga in bazinul lor. Am realizat abia dupa cateva ore ca mai mult ca sigur l-am luat pe mincioc si asa a ajuns acolo. Ideea este ca umblasem prin acvarii cu o seara inainte, deci piticul a stat bine mersi vreo 24 ore cu "monstrii" in acvariu. Acum e bine sanatos cu voinici de talia lui. Nu cred ca ar fi fost tolerat acolo la nesfarsit.
Ape limpezi stimati colegi

This message was edited 4 times. Last update was at 12/11/2010 16:39:46

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ieujene, sa-ti traiasca ciclidele, ce cuminti stau ele la filmat

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, dar fereasca sfantu sa misc mai tare in front, zici ca a sunat de bombardament asa fug

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Intrebare: daca cineva mai are aceasta specie sau are cunostinta, voi cu ce le hraniti ? Pana acum singurul lucru dupa care am observat ca sunt topite/dependente/inebunite sunt asa numitii "blood worms". Efectiv dupa ce ma departez un pic de acvariu fierbe apa. In rest mananca dar mai in sila asa stick-urile de la tetra si jbl. Fulgii (hrana vegetala) o consuma dar nu sunt chiar asa de incantate. Am vazut ca li se mai dadea salata verde. As incerca cu o frunza de salata oparita un pic sau cu o frunza de spanac... Ce parere aveti?

Observatie: nu au absolut nici o treaba cu plantele sanatoase. Daca se desprinde o frunza si este deja ofilita o mananca. De asemeni daca din neatentie ramane vreo radacinuta cat de mica in afara substratului vor trage de ea pana cand smulg planta. Apoi nu mai prezinta interes.

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau ma rog bunic/strabunic etc. Tanara pereche a fost astazi tare agitata, s-a certat cu toata lumea, iar in seara aceasta cand am ajuns acasa mare parte din treaba :18: era consumata, icrele lipite bine merci de o piatra plata. Masculul era pe baricade certandu-se inclusiv cu un smoc de Cladophora iar femela aerand icrele.
Acum vin intrebarile de urgenta ca sa zic asa:
* sa scot restul de locuitori din bazin ?
* depunerea este fix cu o zi inaintea schimbului saptamanal de apa. Ce sa fac acum ? Imi e teama ca deja un schimb de apa ar deranja "micutii".
* sa opresc adaosul de Feropol ?
Atasam si ceva dovezi cu fericitul cuplu:
imageimage

imageimage

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2010 21:30:39

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Astazi in a patra zi de la depunere, parintii sunt ocupati pana peste cap. Masculul incepand de ieri a defrisat un colt al acvariul de plante, a mutat un lemn, a mutat o parte de nisip si cred ca ar manca pe oricine ii sta in cale. De cateva ore incoace pe masura ce unul ventileaza ponta, celalalt alege larvele eclozate si le muta in coltul curatat in prealabil, lipindu-le de o frunza de echinodorus.
Artemia e pusa la eclozat de ieri, sfaturi, idei, rosii ... va rog sa nu va rusinati. Multumesc.

[Email]
vandergraf
Junior member

IP:

Cred ca sunt cei mai cuminti pesti pe care i-am vazut. Cred ca rezista si puiul de gup acolo. Eu am avut pui de caerelusi cu ei(cam 1cm ce-i drept) si nici nu-i baga in seama. poti sa-i asociezi cam cu orice. I-am avut cu africani si acum ii am cu discusi. De mancat manaca si iarba si proteine. Dar intr-adevar se vede ca-s americani , pentru ca prefera carnea. Adica tetracolor, tetradiscus, inima de vita(p'asta o rupe) Daca ar fi asa toti pestiucii, am avea un curcubeu de specii in acvarii. Oricum, buna alegere , dar eu as mai fi bagat si alte rase. pentru design.
Schimbul de apa nu o sa-i deranjeze, daca o sa ocolesti zona si evident nu mai mult de 50%. nu trebuie sa-i muti pana eclozeaza. O sa-i tina femela la distanta pe toti si o ajuta si barbat'su. Dupa ce ies, e bine sa-i separi. Puii, eu ii strang cu furtunul si apoi o bag si pe masa.
Acum am vazut. Zici ca 4 zile? nu misca deja ouale? in maxim o spatamana ies(desi pe net am vazut ca zic cam 10 zile)

This message was edited 2 times. Last update was at 19/12/2010 23:05:28

[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: